SiolNET. Novice Slovenija
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tri leta zapora za ortopeda Kavčiča. "Ni šlo za podkupnine, ampak honorar."

1,14

termometer

zdravnik
Kavčič je krivdo ves čas odločno zanikal. Po njegovem zatrjevanju pri omenjenem znesku ni šlo za podkupnine, ampak za honorar za izvajanje izobraževanj in usposabljanj s področja ortopedije, ki naj bi jih več let izvajal skupaj s proizvajalcem Biomet. Fotografija je simbolična.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je končalo sojenje ortopedu iz novomeške bolnišnice Gregorju Kavčiču. Tričlanski sodni senat je pritrdil očitkom tožilstva, da je prejemal podkupnino od podjetja Emporio Medical. Zdravniku, ki zanika, da je šlo za podkupnine, so prisodili tri leta zapora. Sodba še ni pravnomočna.

Sodišče je Gregorju Kavčiču dosodilo še stransko kazen v višini 50 tisoč evrov in povrnitev 106.898 evrov, kolikor naj bi prejel podkupnin, navajajo časniki Delo, Večer in Slovenske novice. Sodišče pa ni sledilo predlogu tožilstva, ki je za obtoženega predlagalo tudi prepoved opravljanja zdravniškega poklica, saj po navedbah Dela in Slovenskih novic kaznivega dejanja ni storil pri opravljanju poklica kirurga.

Posel danes Slovenija na prvem mestu po korupciji v poslovnem svetu

Kavčičev odvetnik Boštjan Penko, ki je predlagal izrek oprostilne sodbe, je po navedbah Večera v ponedeljek že napovedal pritožbo na višje sodišče.

Tožilstvo je Kavčiča bremenilo, da je od marca 2008 do aprila 2012 od podjetja Emporio Medical prejel 106.898 evrov podkupnine, in sicer v gotovini ali na bančni račun v Avstriji. Po prepričanju tako senata kot tožilstva je denar dobil v zameno za to, da je lahko Emporio Medical v novomeško bolnišnico dobavljal kolenske endoproteze proizvajalca Biomet.
Ivan Gale Novice Prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s člankom "Je Gale dobil podkupnino? Gale in Zakrajšek z demantiji." Zoran Janković Janez Koščak Novice Tožilka za razveljavitev sodbe in ponovno sojenje Jankoviću Igor Velov Novice Nekdanji direktor AVP obtožen jemanja podkupnine Posel danes Sojenje Tušu & co.: Obramba za izločitev izpisa telefonskih klicev Novice Podkupljivi cenilec DUTB dobil dve leti pogojno in 25 tisočakov kazni Novice Visoka predstavnika Eulexa osumljena prejemanja podkupnin Novice Kako bo Sanader vrnil milijonske podkupnine? Novice Ljubljansko okrožno sodišče sodniku Škobernetu končno vročilo sodbo Novice Janša: V najbolj skorumpiranih državah se predsednika vlade ne da podkupiti, če ne ve, kakšna je podkupnina Novice Kriminalisti preiskujejo nekdanjega občinskega uradnika  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin