SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti preiskujejo nekdanjega občinskega uradnika

1

termometer

Kriminalisti so zjutraj odvzeli prostost načelniku oddelka za urbanizem na ljubljanski občini v mandatu Danice Simšič - Igorju Jurančiču.

Jurančič naj bi leta 2005 od Andreja Oblaka, takrat direktorja enega podjetij Hypo Alpe Adrie, dobil skoraj 900.000 evrov plačila za fiktivne račune.

Kriminalisti preiskujejo, ali je pri tem šlo za plačilo usluge Jurančiču, ker je dosegel, da so Hypova zemljišča za Bežigradom postala zazidljiva, poroča POP TV.

Jurančiča so celjski kriminalisti presenetili na domačem naslovu, mu odvzeli prostost in zasegli vso dokumentacijo, ki se nanaša na zgodbo iz leta 2005. Popoldne so ga izpustili, najverjetneje pa ga čaka kazenska ovadba zaradi zlorabe položaja. Leta 2008 naj bi kot načelnik oddelka za urbanizem na ljubljanski občini poskrbel za pripravo odloka o zazidalnem načrtu, storitev pa zaračunal takratnemu zakonitemu zastopniku družbe Gina Andreju Oblaku, znanemu iz afere Hypo.

Jurančič in Oblak naj bi preko podjetji, ki sta jih zastopala, sklenila pogodbo o svetovanju in pripravi projekta Kampus. Šlo je za gradnjo študentskega kampa za Bežigradom. Čeprav naj bi vsa dela za pripravo odloka o zazidalnem načrtu opravila oddelek za urbanizem oz. ljubljanski urbanistični zavod, naj bi Jurančič za to storitev Oblaku izdal račun.

V isti zadevi naj bi ovadili tudi Oblaka, a po poročanju POP TV pri njem danes novih preiskav ni bilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin