Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
8.19

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

11

Natisni članek

Danes Danes policija alkohol tožilstvo voznik

Sreda, 27. 2. 2019, 8.19

5 let, 1 mesec

Ko varuhi reda in zakona prestopijo mejo dovoljenega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

11

Murskosoboško tožilko naj bi policisti ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola, kandidata za sodnika EU sodelavka obtožuje nadlegovanja. V pravosodnih in policijskih vrstah se je v zadnjem obdobju pojavilo več posameznikov, ki so (ali naj bi) prestopili mejo dovoljenega.

alkohol, vožnja
Novice Šef mariborskih kriminalistov priznal, da je vozil pod vplivom alkohola #video

Murskosoboški policisti so ustavili voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal dva promila alkohola v krvi, kar je štirikrat toliko, kot je po zakonodaji še dovoljeno. Šlo naj bi za okrožno državno tožilko, zaposleno na tožilstvu v Murski Soboti, po neuradnih informacijah poroča tamkajšnji Vestnik

Policija zaradi varovanja osebnih podatkov ni mogla potrditi, da gre za tožilko, so pa na sodišču potrdili, da so seznanjeni s tem, da je preizkus pri eni od uslužbenk pokazal preveliko stopnjo alkohola, še poroča Vestnik. Dodaja, da naj bi tožilka prekršek naredila v svojem prostem, ne v službenem času.

Vodja murskosoboškega tožilstva Drago Farič je Vestniku dejal, da proti uslužbenki, ki so jo ustavili policisti, še ne vodijo postopka.

Voznici grozita visoka denarna kazen in odvzem vozniškega dovoljenja.

Hišne preiskave, Direkcija RS za infrastrukturo, Maribor
Novice Sumljivo naročilo makete za drugi tir: kaj zanima kriminaliste? #foto #video

Kandidat za sodnika na sodišču EU zlorabljal sodelavko?

V pravosodnih in policijskih vrstah se je v zadnjem obdobju pojavilo več posameznikov, ki so prestopili mejo dovoljenega.

Danes tako spletni portal RTV Slovenija poroča, da je Mira Preka, ki je kandidat za sodnika na splošnem sodišču Evropske unije (EU) v Luksemburgu, pred današnjo javno predstavitvijo kandidatov v predsedniški palači sodelavka obtožila, da jo je telesno in duševno zlorabljal. Več tukaj.

Munda v disciplinskem postopku

V začetku februarja so policisti za volanom ujeli pijanega šefa mariborskih policistov Roberta Mundo. Ta s položaja ni odstopil, zato so zoper njega sprožili disciplinski postopek, v katerem bo imela končno besedo generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

Oglejte si razpravo o dejanju Roberta Munde v oddaji Argument. Video: Planet

Policista skušala prikriti nesrečo

Konec januarja se je na Tržaški cesti v Ljubljani kriminalist zaradi prehitre vožnje zaletel v semafor. Njegov kolega naj bi mu pomagal pri zakrivanju posledic nesreče, a so na kraj dogodka kmalu prišli reševalci in policisti, zato jima dogodka ni uspelo prikriti.

Pri vozniku je alkotest pokazal 0,97 miligrama, pri njegovem kolegu pa 0,3 miligrama alkohola v litru krvi. Kakšne bodo sankcije za njuno ravnanje, še ni znano.

Podrobnosti tukaj.

Kriminalist osumljen korupcije

V začetku meseca je policija razkrila tudi to, da je eden od ljubljanskih kriminalistov osumljen korupcije. Kriminalista so že odstranili z dela in zoper njega uvedli delovnopravni postopek. Po neuradnih informacijah so med hišno preiskavo pri osumljenem kriminalistu našli psihoaktivne tablete, ki naj bi jih tudi preprodajal. 

Osumljeni kriminalist je pred leti prejel priznanje generalnega direktorja policije Janka Gorška za uspešno preiskan rop banke SKB in prijetje dveh storilcev po šestih letih od ropa.

 

Ne spreglejte