SiolNET. Novice Slovenija
1,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidata za sodnika EU Mira Preka sodelavka obtožila zlorab

1,60

termometer

Miro Prek sodnik
Miro Prek je obtožbe sprva označil za govorice, ki jih ne bo komentiral, nato je očitke odločno zavrnil, sogovornica RTV Slovenija pa pri resničnosti svojih navedb vztraja, piše MMC. Foto: STA

Mira Preka, ki je kandidat za sodnika na splošnem sodišču Evropske unije (EU) v Luksemburgu, je pred današnjo javno predstavitvijo kandidatov v predsedniški palači sodelavka obtožila, da jo je telesno in duševno zlorabljal, poroča MMC.

Za položaj dveh sodnikov na splošnem sodišču EU v Luksemburgu se poteguje tudi Miro Prek, ki je tam zaposlen že od leta 2006.

Sogovornica RTV Slovenija, ki je želela ostati anonimna, je Prekova sodelavka na sodišču, v preteklosti je bil Prek njen neposredno nadrejeni, imela pa sta tudi zasebno razmerje, ki se je končalo pred letom in pol, poroča MMC.

Dejala je, da je bilo njuno razmerje tako v službi kot zunaj delovnega časa včasih nasilno in žaljivo ter da se je pogosto počutila ogroženo, umsko, čustveno in telesno zlorabljeno kot ženska in kot sodelavka, a o tem ni nikoli obvestila pristojnih na sodišču, piše MMC.

Hišne preiskave, Direkcija RS za infrastrukturo, Maribor Novice Sumljivo naročilo makete za drugi tir: kaj zanima kriminaliste? #foto #video

Žrtev naj ne bi naznanila Preka, ker se je bala, da bo izgubila službo

Domnevna žrtev zlorabe je podala prijavo na policijo, a ni navedla, za koga gre. V policijskem zapisniku naj bi pisalo, da je med razmerjem večkrat dobila udarce in rane tako na delovnem mestu kot na domu te osebe, a nikoli ni imela poguma, da bi osebo naznanila, ker je bila od nje službeno odvisna in jo je skrbelo, da bo ostala brez službe, poroča MMC.

V javnost naj bi z informacijami stopila šele zdaj, dan pred javno predstavitvijo, zato, ker je menila, da ima Prek visoka etična merila in se bo umaknil sam, a ker se ni, se ji zdi, da opravljanje funkcije ni v javnem interesu, saj s tem po njenem mnenju ogroža ugled ustanove.

Miro Prek je obtožbe sprva označil za govorice, ki jih ne bo komentiral, nato je očitke odločno zavrnil, sogovornica RTV Slovenija pa pri resničnosti svojih navedb vztraja, še piše MMC.

Robert Munda Novice Šef mariborskih kriminalistov priznal, da je vozil pod vplivom alkohola #video Policija Novice Ljubljanski kriminalist osumljen korupcijskega kaznivega dejanja #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin