Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
11.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

2

Natisni članek

Danes Danes policija korupcija kriminalist

Torek, 12. 2. 2019, 11.46

5 let, 2 meseca

Koliko korupcije je med slovenskimi policisti? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

2

Potem ko je pretekli teden zaradi suma kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami v priporu končal ljubljanski kriminalist, se postavlja vprašanje, kako razširjena je korupcija v slovenski policiji.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani je pretekli teden odredil pripor za ljubljanskega kriminalista zaradi suma kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami in še za eno osebo brez policijskih pooblastil zaradi suma enakega kaznivega dejanja. Kriminalist naj bi med drugim prodajal tablete s prepovedanimi substancami. S specializiranega državnega tožilstva so takrat sporočili, da bodo javnost o zadevi informirali, ko bo preiskava v celoti končana in bodo sklepi napisani.

 

Na ljubljanski policijski upravi pa so pojasnili, da so prejšnji ponedeljek pridržali več osumljenih oseb, med drugim tudi kriminalista, ki so ga hkrati suspendirali in zoper njega uvedli delovnopravni postopek. Po njihovih navedbah gre za kriminalista z večletnimi izkušnjami, ki je delal z viri in informatorji.

Zaradi hujše kršitve pogodbe o delovnem razmerju so osumljenega kriminalista takoj suspendirali in zoper njega uvedli delovnopravni postopek. Stekli so tudi postopki za premestitev vodij enot na ljubljanski policijski upravi in Generalni policijski upravi, ki se ukvarjata s področjem pridobivanja in vrednotenja informacij. Vodji enot sicer nista osumljena nobenega kaznivega dejanja, namen njune zamenjave pa je uspešna izvedba notranjega strokovnega nadzora, so pojasnili. Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je namreč nemudoma odredila nadzor na področju pridobivanja in vrednotenja informacij.

Kriminalist
Novice Za skorumpiranega kriminalista in še enega osumljenca odredili pripor

Kriminalista bremeni trgovanje z drogo

Po poročanju medijev naj bi med hišno preiskavo pri kriminalistu našli večjo količino različnih tablet, do katerih naj bi prišel s pomočjo tajnega sodelavca policije. Šlo naj bi za osumljenca, zoper katerega je preiskovalni sodnik prav tako odredil pripor. Ker naj bi kriminalist prodajal tablete, ki so vsebovale prepovedane substance, naj bi ga tožilstvo bremenilo kaznivega dejanja trgovanja z drogo.

alkohol, vožnja
Novice Šef mariborskih kriminalistov priznal, da je vozil pod vplivom alkohola #video

Ker pa naj bi kriminalist svojemu sodelavcu prodal tudi tableto kamagre, ki naj bi bila prav tako prepovedana, mu je tožilstvo očitalo trgovanje s substancami, ki škodujejo zdravju. Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobil Večer, tožilstvo kriminalistu očita tudi poneverbe. Pri njem naj bi namreč našli večjo količino nabojev, ki naj bi bili last policije. Narobe naj bi bilo to, da kriminalist teh nabojev ni vrnil, ampak jih je zadržal zase.

Tožilstvo naj bi mu očitalo tudi kaznivo dejanje zlorabe položaja, ker naj bi pri enem od osumljencev našli dokument, ki izvira iz tajnih policijskih evidenc. Po mnenju tožilstva naj bi mu dokument izročil kriminalist.

Hišne preiskave, Direkcija RS za infrastrukturo, Maribor
Novice Sumljivo naročilo makete za drugi tir: kaj zanima kriminaliste? #foto #video

Osumljeni kriminalist je po poročanju medijev pred leti prejel celo priznanje generalnega direktorja policije Janka Gorška za uspešno preiskan rop banke SKB in prijetje dveh storilcev po šestih letih od ropa.

Droga
Novice Kriminalisti priprli dva trgovca z drogo
Ne spreglejte