Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
10.07

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

droge heroin preprodajalci mamil kriminalistična preiskava policija

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 10.07

5 let, 2 meseca

Kriminalisti priprli dva trgovca z drogo

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Droga | Osumljena naj bi na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala prepovedani drogi kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do sedem kilogramov. (Fotografija je simbolična.) | Foto policija

Osumljena naj bi na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala prepovedani drogi kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do sedem kilogramov. (Fotografija je simbolična.)

Foto: policija

Gorenjski kriminalisti so prejšnji teden s hišnimi preiskavami končali preiskavo sumov neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki so jo dlje časa vodili proti dvema slovenskima državljanoma. V četrtek so oba s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so sporočili kranjski policisti.

Osumljena naj bi na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala prepovedani drogi kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do sedem kilogramov.

"V eni od preprodaj sta prodala štiri kilograme heroina, ki je bil vreden okoli 36 tisoč evrov. Osumljenca sta delovala kot organizirana kriminalna združba, s svojo mrežo preprodajalcev in kurirjem, ki je zanju zaključeval predajo droge," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policija slika
Novice Umor v Postojni: odkrili moško truplo, policija pridržala enega človeka #foto

V preteklosti že obravnavana zaradi tovrstnih kaznivih dejanj

Kriminalisti so obema odvzeli prostost in ju pridržali. Za kaznivo dejanje jima grozi zapor od treh do 15 let.

"Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana zaradi tovrstnih kaznivih dejanj. Denar od prepovedanih drog sta namenjala za vrednejša vozila, nepremičnine in druge luksuzne dobrine ali storitve," so zapisali.

V preiskavi so kriminalisti zasegli skoraj pet kilogramov prepovedane droge heroin in okoli 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole beretta, so še zapisali policisti.

Prevent&Deloza
Novice Slovenska inovacija, ki si jo želi tudi ameriška policija
Ne spreglejte