SiolNET. Novice Slovenija
3,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toča uničevala strehe in razbijala okna, uničeni pridelki in poslopja #video

3,98

termometer

Podivjanemu vremenu ni videti konca, marsikdo tudi sinoči ni zatisnil očesa: zvečer se je hudo neurje s točo v velikosti oreha razdivjalo nad Gorenjsko, od koder prihajajo prizori, ki spominjajo na sodni dan. Poškodovane strehe, razbita strešna okna in poškodovana vozila so vremenski davek, ki so ga plačali občani Kamnika, Kranja, Komende, Lukovice in Šenčurja. Meteorne vode so ponekod zalivale garaže in kleti. "Tako hudo, kot ne pomnijo," pa je bilo le nekaj ur prej v Savinjski dolini, kjer so hmeljarji ponekod ostali brez vseh pridelkov.

V Žalcu kaj takega ne pomnijo. Največja škoda je na poljih. "Toča je na naši kmetiji prizadela vsa hmeljišča. Tri četrt hmeljišč je uničeno," je povedal domačin. Tla med hmeljnimi trtami so danes povsem prekrita s plodovi. Tudi tisto, kar se je na rastlini obdržalo, po vsej verjetnosti ne bo dozorelo.

Včerajšnja toča pa je uničila tudi druge pridelke. Neurje ni prizaneslo niti nekaterim kmetijskim poslopjem. Še nekoliko bolj pa je razdejalo steklenjake na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo.

A to niso bile prve vremenske nevšečnosti v letošnjem letu. Vse se je začelo že s spomladanskimi nalivi in nadaljevalo s poletno sušo. Zato se mnogim kmetom postavlja vprašanje, kako sploh nadaljevati.

Toča Novice Za nami je pestra noč: toča poškodovala strehe, meteorna voda zalivala kleti #video toča, Žalec Novice Toča klestila ponekod po Sloveniji Toča Dolenjska Novice Na Dvoru pri Žužemberku torkova toča uničila skoraj ves pridelek #video Toča Dolenjska Novice Na Dolenjskem klestila toča, odvažali so jo s plugom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin