Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
22.15

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

turizem naložbe Rogaška Slatina

Četrtek, 23. 5. 2024, 22.15

1 mesec, 3 tedne

Stolp Kristal: vstopnina in delovni čas najvišjega razglednega stolpa s kavarno v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,45

V Rogaški Slatini so odprli 106 metrov visok razgledni stolp Kristal. Naložba v stolp, ki je najvišja stavba v državi, je vredna pet milijonov evrov. Občina si z njim obeta povečanje turističnega obiska in prihodkov. Stolp Kristal ima na vrhu kavarno, seveda pa vse zanimata vstopnina in cenik za vstop ter dejavnosti na stolpu.

V pritličju stolpa sta informativna točka in prodajalna, na 96 metrih je kavarna s 40 sedišči. Na 104 metrih je najvišja odprta terasa. Stolp med drugim ponuja hojo po prosojnih tleh in virtualno doživetje Let s Pegazom. Prostori na vrhu stolpa lahko naenkrat sprejmejo do 150 obiskovalcev. Do vrha vodi 594 stopnic in dvigalo.

razgledni stolp Kristal | Foto: STA Foto: STA Občina je uredila tudi okolico stolpa. Ob njem je tlakovan trg, površine 740 kvadratnih metrov. V petih hiškah na trgu se bodo predstavljali lokalni ponudniki. Ob trgu sta parkirišče in izposojevalnica koles.

razgledni stolp Kristal | Foto: STA Foto: STA Gradnja projekta je stekla spomladi leta 2022. Za projekt je gospodarsko ministrstvo prispevalo dva milijona evrov, drugo pa občina in donatorji. Upravljanje projekta je v fazi obratovanja prevzel Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina. Ciljno število obiskovalcev je 60 tisoč na leto.

razgledni stolp Kristal | Foto: STA Foto: STA Delovni čas Stolpa Kristal Rogaška Slatina bo vse dni v letu, ne glede na vremenske razmere in letni čas. Cena vstopnice za odraslo osebo bo deset evrov, za otroka bo cena osem evrov. Prav tako bo osem evrov vstopnina za skupine. Cena za VR-izkušnjo Let s Pegazom bo stala tri evre.

Porezen
Sportal Porezen, najlepši razglednik v Cerkljanskem hribovju s posebnim pogledom na Julijce
Gornji Grad
Novice Stanje na razgledni ploščadi, ki že več let sameva, je smrtno nevarno #foto
Razgledni stolp Kristal
Novice Rogaška Slatina: volivci glasovali za razgledni stolp
Trendi V Sloveniji smo bogatejši še za en razgledni stolp
Ne spreglejte