SiolNET. Novice Slovenija
2,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smo Bojano Beović v tej vlogi videli zadnjič?

2,75

termometer

Infektologinja Bojana Beović se z današnjim imenovanjem za predsednico Zdravniške zbornice Slovenije namerava posloviti z vodstva svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje.

Beovićeva se je v kratkem govoru po izvolitvi vidno ganjena zahvalila za podporo z glasovanjem na volitvah in potrditvijo na današnji skupščini. "Vesela sem, da sem postala predsednica zbornice, to je častna in pomembna funkcija," je dejala. Prav tako se je zahvalila Čebašek-Travnikovi za odlično opravljen mandat. "Upam, da bomo z našo ekipo delo dostojno nadaljevali. Mandati so štafetna palica, to moramo znati podati naprej za nove ideje in nove moči. Skupščini želim uspešno delo. Ne dvomim, da bomo dobro sodelovali," je prepričana, poroča STA.

Drugi krog volitev za predsednico zbornice, v katerem je bila na to mesto izvoljena Beovićeva, je potekal 15. decembra, takrat se je pomerila s Tanjo Petkovič. V prvem krogu se je sicer pomerila še Čebašek-Travnikova, ki pa je takrat prejela najmanjšo podporo kolegov.

Bojana Beović Novice V sredo potrdili 872 novih okužb, umrlo deset bolnikov #video

Čebašek-Travnikarjeva umaknila pritožbo

Pretekla predsednica Zdenka Čebašek Travnik. Pretekla predsednica Zdenka Čebašek Travnik. Foto: STA Zdaj že nekdanja predsednica Čebašek-Travnikova je sicer napovedala pritožbo, a kot je sporočila na današnji seji skupščine, se je po tehtnem premisleku odločila, da to točko umakne z dnevnega reda. Beovićeva je bila tega vesela, a je poslancem zagotovila, da jim je na voljo za morebitna vprašanja.

Čebašek-Travnikova je Beovićevi je namreč očitala, da je z elektronskega naslova @zdravniska-zbornica.si pisala na naslove zdravstvenih ustanov, nacionalnih koordinatorjev in njihovih namestnikov "z gorečo prošnjo", da se člani udeležijo volitev. O sumu nepravilnosti je obvestila tudi volilno komisijo, ki pa nepravilnosti ni ugotovila, poroča STA.

Aleksandra Pivec Novice Zadeva SRIPT: hišna preiskava tudi pri Pivčevi #video

Za kaj si bo Beovićeva prizadevala?

Beovićeva se bo, glede na svoj program, zavzemala za to, da bo zbornica s profesionalnim medijskim pristopom postopno in z argumenti izboljšala javno podobo zdravnikov in obenem zaščitila posameznike, ki so se znašli v medijskem linču. Poleg tega si mora zbornica po njenem prizadevati za ustanovitev sklada, ki bo omogočal izplačilo nekrivdne odškodnine. Zdravniku, ki je zaradi obtožbe zašel v stisko, pa nuditi pravno, strokovno, po potrebi psihološko pomoč in zaščito njegovega imena.

Bojana Beović Foto: STA

Prizadevala si bo tudi za večjo prisotnost zbornice na terenu, posodobitev pravilnika o licencah, ki mora biti mednarodno primerljiv, in za sistematična izobraževanja članov na področju komunikacijskih veščin, poslovanja in veščin vodenja. V program je zapisala tudi, da bi bilo smiselno, da zdravniki za svoje ostarele in onemogle kolege ob odsotnosti zavarovanja za dolgotrajno nego v državi poskrbijo sami z organizacijo doma za onemogle zdravnike, ki bo omogočal kakovostno nego na dostopen način.

Poslovila se bo z vrha posvetovalne skupine

Beovićeva je infektologinja na ljubljanski kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter predavateljica na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, v preteklosti je bila tudi predsednica zdravstvenega sveta. V zadnjem letu je širši javnosti postala znana po svoji vlogi vodje svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje.

Kot kaže, pa se z današnjim imenovanjem za predsednico zdravniške zbornice namerava posloviti z vodstva svetovalne skupine. Kot je dejala na današnji dopoldanski vladni novinarski konferenci, obeh funkcij ne more opravljati, saj ima dan le 24 ur. Bo pa še naprej v skupini sodelovala kot ekspert za področje infektologije. Kdo jo bo nadomestil na mestu vodje skupine, ne ve, saj mora o tem odločiti minister za zdravje. Kot je dejala, ima pri epidemiji veliko vlogo Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki bi lahko prevzel vodilno vlogo.v sredo

 

Jan Oblak THUMB Sportal Čudežna obramba Oblaka, po kateri še bolj diši po naslovu Atletica! #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin