Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2021,
9.50

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,59

Natisni članek

Levante Atletico Madrid špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 18. 2. 2021, 9.50

3 leta, 2 meseca

Po remiju med Levantejem in Atleticom

Čudežna obramba Oblaka, po kateri še bolj diši po naslovu Atletica! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,59
Jan Oblak | Jan Oblak se je še kako izkazal v zadnjih minutah spopada med Levantejem in Atleticom. | Foto Guliverimage

Jan Oblak se je še kako izkazal v zadnjih minutah spopada med Levantejem in Atleticom.

Foto: Guliverimage

Vodilni klub španskega prvenstva Atletico Madrid je v sredo zapravil priložnost, da bi prednost pred madridskim Realom (ob tekmi manj) povišal na osem točk. Na gostovanju v Valencii je remiziral z Levantejem (1:1), najbolj zaslužen, da je ostal neporažen in osvojil vsaj točko, pa je bil 28-letni slovenski reprezentant. V 88. minuti je poskrbel za izjemno obrambo, s katero je dokazal, zakaj spada med najboljše vratarje na svetu.

Levante Atletico Madrid
Sportal Oblakovi pri Levanteju niso izkoristili priložnosti za skok na +8

V sredo se je pred praznimi tribunami stadiona Ciudad de Valencia igrala prestavljena tekma 2. kroga španskega prvenstva. Pomerila sta se Levante in Atletico. Dve minuti pred koncem je bilo še vse odprto, rezultat je bil 1:1, proti vratom Atletica pa je zelo nevaren strel sprožil Carlos Clerc. Če bi zadel, bi bil to eden najlepših zadetkov kroga, saj bi mu uspel atraktiven volej. Ko pa so navijači Levanteja, ki so tudi tokrat morali spremljati dvoboj zgolj pred zasloni, že videli žogo v mreži, je sledila mojstrska poteza Jana Oblaka, ki še kako odmeva po Španiji.

Vrhunci dvoboja v Valencii, Oblakova obramba tekme pri 1:20:

Škofjeločan je poskrbel, da je ostalo pri neodločenem rezultatu. Z izjemnim refleksom je z roko ustavil strel Clerca, dvoboj pa se je končal brez zmagovalca. Atletico je z novo točko najbližjemu zasledovalcu na lestvici, mestnemu rivalu Realu, ki tudi brani naslov španskega prvaka, ušel na +6, tretjeuvrščena Barcelona pa zaostaja že za 9 točk. In ne pozabimo, Atletico je odigral tekmo manj od največjih tekmecev, tako da vedno bolj diši po naslovu španskega prvaka.  Rdeče-beli so ga nazadnje osvojili leta 2014, tik pred tem, ko je iz Lizbone prišel Oblak.

Luis Suarez
Sportal Suarez v najbolj (ne)primernem trenutku ošvrknil Barcelono

Oblak: Zmanjkalo je nekaj sreče

Luis Suarez, s 16 zadetki najboljši strelec la lige, tokrat ni zadel v polno. | Foto: Reuters Luis Suarez, s 16 zadetki najboljši strelec la lige, tokrat ni zadel v polno. Foto: Reuters ''Ne gledamo na točkovno prednost. Tokrat smo osvojili točko, zdaj pa se bomo osredotočili le na to, da zmagamo na vsaki od naslednjih tekem,'' je po dvoboju pred televizijskimi kamerami povedal kapetan slovenske izbrane vrste.

''Igrali smo dobro, a nas je napaka v obrambi stala prejetega zadetka. Levante si po tem ni ustvaril veliko priložnosti, mi pa smo jih zapravili kar nekaj. Do zmage nam je zmanjkalo nekaj sreče,'' je dodal Oblak, ki ga je v 17. minuti premagal Makedonec Enis Bardhi, nato pa je do konca prvega polčasa rezultat poravnal Marcos Llorente.

V drugem delu je Atletico zapravil kar nekaj priložnosti, po najlepši se je za glavo držal Angel Correa. Atletico je streljal šestkrat v okvir vrat gostiteljev, a se je še vedno izkazal domači vratar Aitor Fernandez, ki je bil tudi izbran za najboljšega igralca tekme.

Atletico in Levante se bosta še enkrat pomerila v soboto, tokrat v Madridu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Atletico in Levante se bosta še enkrat pomerila v soboto, tokrat v Madridu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

To je bil še drugi remi Atletica v zadnjih treh krogih. Los Colchoneros so sicer v la ligi neporaženi na 11 tekmah zapored. Trenerju Diegu Simeoneju je polepšala dan vrnitev Portugalca Joaa Felixa, ki je zaigral prvič, odkar se je vrnil po prestani okužbi s koronavirusom.

Atletico bo naslednjič na delu v soboto. Zanimivo je, da se bo še enkrat v nekaj dneh pomeril z Levantejem, tokrat na praznem stadionu Wanda Metropolitano.

Josip Iličić
Sportal Čudna tekma za Iličića. Kaj se spet kuha v Bergamu?
Ne spreglejte