Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 12. 2021,
10.02

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

5

Natisni članek

oprema alkohol policija smučišče nesreča nesreča

Ponedeljek, 13. 12. 2021, 10.02

2 leti, 4 mesece

Z motornimi sanmi povozil sedemletnega otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

5

Smučišče Rogla | Policisti o trčenju še vodijo postopek, so sporočili s Policijske uprave Kranj in pozvali k upoštevanju pravil varnega smučanja, predvsem glede hitrosti, ustavljanja in opreme. | Foto Ana Kovač

Policisti o trčenju še vodijo postopek, so sporočili s Policijske uprave Kranj in pozvali k upoštevanju pravil varnega smučanja, predvsem glede hitrosti, ustavljanja in opreme.

Foto: Ana Kovač

Smučarska sezona se je šele dobro začela, a na belih strminah beležijo že številne poškodbe. Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri smučarske nesreče, pomoč sta potrebovala tudi turni smučar in tekač na smučeh. Mariborski policisti pa so obravnavali še eno nesrečo, zaradi katere bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti ovadili moškega. 

Dva smučarja sta padla sama, tretji pa je trčil v smučarja, ki je stal ob robu smučišča.

"V enem primeru padca gre za poškodbo rame, v drugem pa za hujšo poškodbo noge. Pri trčenju med smučarjema si je povzročitelj poškodoval prsni del, pri oškodovancu pa okoliščine kažejo na poškodbo rame," so o teži poškodb sporočili s Policijske uprave Kranj.

Za nesreče je lahko kriv tudi alkohol

Povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat tik pod mejo dovoljenega (0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, s toleranco alkotesta dovoljeno 0,29 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka).

Na pomoč tudi turnemu smučarju  

Na Vitrancu v občini Kranjska Gora se je v nedeljo ob 14.37 poškodoval turni smučar, pa so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora in helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo HNMP GRS. Poškodovanega so oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 13. uri je na tekaški progi med naseljema Metulje in Topol v občini Bloke onemogel tekač na smučeh. Do prihoda reševalcev NMP Cerknica so mu pomagali gasilci PGD Nova vas in ga pozneje tudi prenesli do reševalnega vozila.

Sani prevozile sedemletnega otroka 

V nedeljo popoldan pa so policisti obravnavali nesrečo na Mariborskem Pohorju. Pred enim od lokalov na Pohorju je 50-letni moški spravil v pogon parkirane motorne sani in dodal plin, medtem ko na saneh ni sedel. Sani so speljale in trčile v sedemletnega otroka, ki je bil na svojih saneh.

Motorne sani so otroka s sanmi vred porinile naprej tako, da je otrok padel, nato pa so ga še prevozile. Otrok se je v nesreči lažje poškodoval, v UKC Maribor so ga prepeljali starši, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Vogel
Sportal Slovenska smučišča se odpirajo, v Kranjski Gori gradijo novo sedežnico
Novice Številni danes na Obalo ali na smučišča #video
Smučišče
Novice Novosti v devetih regijah: odrta smučišča in še več drugih izjem
Kranjska Gora smučanje
Sportal V soboto se znova odpirajo smučišča, a pod določenimi pogoji #video
Rogla
Novice Smučišča znova ustavila naprave
Ne spreglejte