SiolNET. Novice Slovenija
8,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se nam obetajo nova pravila? To predlaga svetovalna skupina.

8,20

termometer

Testiranje koronavirus
Mateja Logar je za doslednejše izvajanje samotestiranja, v svetovalni skupini bi izenačili tudi pogoj PCT. Foto: Getty Images

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je za STA potrdila, da so vladi predlagali spremembo pri samotestiranju na okužbo z novim koronavirusom, tako da bi bilo to nadzorovano. Po njihovem mnenju samotestiranje ne spada v domače okolje, razen na področju šolstva.

V svetovalni skupini za covid-19 predlagajo, da bi samotestiranje potekalo v sklopu delovne organizacije, pri čemer bi tisti, ki bi bil za to odgovoren, tudi nadzoroval testiranje. Druga možnost je opravljanje hitrih antigenskih testov pri za to pooblaščenih izvajalcih.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je povedala, da jih k takemu predlogu niso vodili podatki o morebitnih zlorabah samotestiranja, pač pa na ta način izgubljajo podatke o epidemiji, poleg tega pa želijo, da tisto, kar je predpisano, ne ostane le na papirju, ampak se dejansko izvaja.

OŠ Brežice Novice Izredno stanje v Brežicah: v karanteni 31 učiteljev #video Cepljenje v Izraelu Novice UKC sporočil, kdaj bo začel vabiti na 3. odmerek

Izenačitev pogoja PCT 

Poleg tega vladi predlagajo, naj se na vseh ravneh izenači pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pri čemer bi veljavnost testa povsod trajala 48 ur v primeru hitrih testov oziroma 72 ur za PCR-teste.

Od tega tedna se namreč pri izpolnjevanju pogoja PCT za opravljanje dela šteje tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje, pri čemer se mora posameznik testirati enkrat tedensko. Samotestiranje lahko delavec izvede v domačem okolju, lahko pa to poteka na samem delovnem mestu. Sredstva za testiranje s hitrimi antigenskimi testi mora zagotoviti delodajalec.

Vietnam, epidemija Novice Ker je najmanj osem ljudi okužil s koronavirusom, bo v zaporu preživel pet let cepivo Novice To cepivo proti koronavirusu ščiti tudi nosečnice Testiranje koronavirus Novice Teoretiki zarot o covid-19 grdo zlorabili ime in položaj medicinskega strokovnjaka RTV Novice Zanikovalci koronavirusa dobili prepoved shodov pred RTV #video Splošna bolnišnica Izola Novice Zakaj so v Izoli tako pohiteli z odprtjem covidnega oddelka? #video Infekcijska klinika Novice Slovenija: zaradi koronavirusa hospitalizirana 19-letna oseba, 24-letnik na intenzivni negi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin