SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izredno stanje v Brežicah: v karanteni 31 učiteljev #video

10

termometer

Na Osnovni šoli Brežice je kar 31 učiteljev v karanteni, saj se je konference udeležila okužena učiteljica. Okuženi učitelji nimajo bolezenskih znakov.

Slab teden po začetku pouka so se na Osnovni šoli Brežice znašli v velikih težavah. Zaradi okužene učiteljice, ki se je zadnji dan počitnic udeležila konference, je v karanteni kar 31 učiteljev, poroča TV Slovenija.

Po besedah ravnateljice Marije Lubšina Novak 31 učiteljev predstavlja tretjino učiteljskega zbora. To ni edini primer karantene na šoli, saj je od petka v karanteni tudi en razred.

Na ravni države je v vzgoji in izobraževanju 63 aktivno okuženih zaposlenih in 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev, kažejo včerajšnji podatki sledilnika za covid-19.

V karanteni do petka

Ravnateljica Osnovne šole Brežice Marija Lubšina Novak je za STA povedala, da učitelji karanteno, ki so jo začeli prvi dan pouka, zaključujejo v petek. Svojo odsotnost skušajo kolikor se da omiliti z delom od doma.

Od 99 šolskih strokovnih delavcev jih je sicer cepljenih in prebolelih skupaj 68, preostalih 31 necepljenih pa se redno testira, je dodala ravnateljica.

Sicer pa je v brežiški osnovni šoli v karanteni tudi oddelek z nekaj več kot 20 devetošolci. V karanteni so zaradi okužbe učenca, ki se je okužil doma. V karanteni so od 2. septembra, končali jo bodo v soboto. Učenci v karanteni ne

šolstvo, pouk, učenci, šola Novice Šola: necepljena in brez maske okužila pol razreda učencev koronavirus, covid-19 Novice Potrdili največ okuženih po 4. maju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin