SiolNET. Novice Slovenija
6,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrdili največ okuženih po 4. maju

6,35

termometer

Infekcijska klinika
Število hospitaliziranih zaradi koronavirusa v Sloveniji še naprej narašča. V bolnišnicah je trenutno 229 oseb, od tega 54 na intenzivni negi. Zaradi koronavirusne bolezni sta včeraj umrli dve osebi. Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V ponedeljek je bilo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob opravljenih 3.943 PCR-testih potrjenih 877 okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 22,2 odstotka in bil precej višji kot dan prej, ko je znašal 16,4 odstotka.

Včeraj so opravili 37.331 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužbe znaša 599. 14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev znaša 342. V državi je trenutno 7.276 aktivnih okužb.

V primerjavi s preteklim ponedeljkom je število pozitivnih PCR-testov zraslo za 337. Včerajšnje število okužb je najvišje po 4. maju, ko smo potrdili 930 okužb s koronavirusom.

V bolnišnicah že 229 oseb s koronavirusom

Po zadnjih podatkih je z vsaj enim odmerkom cepljenih 1.004.629 prebivalcev Slovenije, z vsemi odmerki pa 918.247 prebivalcev.

Število hospitaliziranih v slovenskih bolnišnicah še narašča. Skupno število hospitaliziranih je 229, na intenzivni negi pa je 54 oseb. Zaradi koronavirusne bolezni sta včeraj umrli dve osebi.

Splošna bolnišnica Novo mesto je ponovno postala covid bolnišnica. "Danes imamo hospitaliziranih 16 covid bolnikov, od tega dva na intenzivnem oddelku," so zapisali v sporočilu za javnost. V bolnišnici je trenutno zaščitenih 68 odstotkov zaposlenih. 

 

šolstvo, pouk, učenci, šola Novice Šola: necepljena in brez maske okužila pol razreda učencev učilnica prazna šola Novice V vzgoji in izobraževanju aktivnih 137 okužb, v karanteni 663 učencev in 34 oddelkov Splošna bolnišnica Izola Novice Zakaj so v Izoli tako pohiteli z odprtjem covidnega oddelka? #video Cepljenje v Izraelu Novice UKC sporočil, kdaj bo začel vabiti na 3. odmerek

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin