SiolNET. Novice Slovenija
2,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj so v Izoli tako pohiteli z odprtjem covidnega oddelka? #video

2,36

termometer

Zaradi vse večje potrebe po hospitalizacijah odpira covidni oddelek z današnjim dnem tudi slovenjegraška bolnišnica, v sredo pa bodo prve bolnike s covid-19 sprejeli tudi v Splošni bolnišnici Izola. Potrebe po bolnišnični oskrbi naraščajo predvsem zaradi visokega števila okužb in nizke precepljenosti, tudi med mladimi. Izolska bolnišnica je po spomladanskem načrtu med zadnjimi, ki naj bi se vključila kot covidna bolnišnica. Zakaj se jim tako mudi?

Okužbe na slovenski Obali naraščajo, tako kažejo podatki. "Kot veste, je naša regija trenutno med najbolj rdečimi. V dogovoru z ministrstvom bomo znova odprli covidni oddelek," je povedal strokovni direktor SB Izola Dušan Deisinger.

Obalno-kraška regija ima namreč trenutno najvišje število novih okužb v zadnjem tednu. Kot v prejšnjih covidnih obdobjih bo izolska bolnišnica tudi tokrat sprejemala bolnike iz vse Slovenije.

Infekcijska klinika Novice Slovenija: zaradi koronavirusa hospitalizirana 19-letna oseba, 24-letnik na intenzivni negi #video

"Tokrat so nam kolegi priskočili na pomoč in so do zdaj sprejemali naše bolnike, ampak ne govorimo o vaših/naših bolnikih. To so bolniki iz Slovenije, in vsi so naši, tako da moremo poskrbeti za vse," je opozoril Deisinger.

 In če se spomnimo, prav Izoljan je bil prvi bolnik v murskosoboški bolnišnici pred dobrim tednom dni.

Trenutno imajo pripravljenih 19 postelj. Drugi oddelki pa bodo delovali tako kot do zdaj, vse dokler se razmere ne poslabšajo.

Za covidne bolnike se izolska bolnišnica odpira v sredo. Za obiske pa so jo zaprli že prejšnji teden. "Obiski so dovoljeni samo za tiste, ki to resnično potrebujejo. Ravno zaradi tega, da je teh stikov čim manj in da zmanjšamo možnost okužbe na minimum," dodaja Deisinger.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin