Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
17.47

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

6

Natisni članek

Dejan Židan Volitve Dominika Švarc Pipan volitve Socialni demokrati

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 17.47

6 let, 2 meseca

SD je razkrila del ekipe za volitve

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

6

Dejan Židan | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Socialni demokrati so predstavili ekipo, s katero bodo nastopili na državnozborskih volitvah. Med novimi obrazi sta tudi podjetnik Dušan Olaj in Dominika Švarc Pipan.

Državnozborske volitve so vse bližje, vse večje pa je tudi število političnih strank in politikov, ki bodo na njih tekmovali za čim večjo podporo volivcev.

Dušan Olaj. | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Del svoje ekipe in volilnega programa so na posvetu za družbeni preboj Slovenije predstavili tudi Socialni demokrati, ki jih vodi Dejan Židan.

V svojo ministrsko ekipo so privabili podjetnika Dušana Olaja.

"Če stvari ni mogoče spremeniti od zunaj, jih bomo poskušali spremeniti od znotraj," je za STA Olaj komentiral odločitev za vstop v politiko.

Olaj je sicer lastnik podjetja Duol, ki se ukvarja z gradnjo hitro postavljivih infrastrukturnih in namenskih objektov. Svoje naročnike imajo zlasti na področju športa, industrije in kmetijstva.


Marjan Šarec sestavlja ekipo za volitve. Vabil naj bi tudi člane SD. 


Med kandidati tudi Švarc-Pipanova

Dominika Švarc Pipan je v preteklosti velikokrat komentirala arbitražno določitev med Slovenijo in Hrvaško. | Foto: YouTube Dominika Švarc Pipan je v preteklosti velikokrat komentirala arbitražno določitev med Slovenijo in Hrvaško. Foto: YouTube Posveta se je udeležila tudi strokovnjakinja za mednarodno pravo Dominika Švarc Pipan, ki se je pred kratkim pridružila stranki in bo tudi kandidatka za mesto poslanke. Omenjajo jo tudi kot mogočo kandidatko za pravosodno ali zunanjo ministrico. V javnosti je sicer znana, ker je večkrat komentirala arbitražno odločitev med Slovenijo in Hrvaško.

"Srčno upam, da nam skupaj uspe vsaj nekaj pripomoči k izboljšanju razmer in življenja pri nas. Težka naloga, ampak pogum in trud sta ključna. Strah, jeza in apatija, ki nas držijo v krču, so najboljša garancija proti družbenim spremembam," je Švarčeva zapisala na Twitterju.

Med kandidati za ministrsko ekipo omenjajo tudi ekonomistko Heleno Kamnarjevo, ki je bila prav tako prisotna na posvetu.

Židan si želi zmagati

Po poročanju STA je mogoče pričakovati, da bo Židan med izbiranjem svoje ekipe za volitve vanjo povabil tudi nekatere aktualne ministre. Trenutni ministri iz SD v aktualni vladi so ob predsedniku stranke Židanu (minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) še Anja Kopač Mrak (ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enako možnosti) in Andreja Katič (ministrica za obrambo).

Židan si sicer želi na prihajajočih volitvah s SD postati relativni zmagovalec in za nekajkrat izboljšati rezultat, ki so ga Socialni demokrati dosegli leta 2014. Takrat jih je podprlo nekaj manj kot šest odstotkov volivcev.

Marjanu Šarcu ankete pred volitvami kažejo visoko podporo. | Foto: Bojan Puhek Marjanu Šarcu ankete pred volitvami kažejo visoko podporo. Foto: Bojan Puhek

V bitko s svojo ekipo tudi Šarec in Požar

Odhod na parlamentarne volitve je pred časom naznanil že kamniški župan Marjan Šarec, ki je ob koncu lanskega leta v predsedniški bitki namučil Boruta Pahorja, danes pa je odhod na volitve napovedal tudi novinar Bojan Požar. Na torkovem izrednem kongresu stranke Lista za Maribor bo kandidiral za predsednika. Če bo izvoljen, bo predlagal, da se lista preimenuje v Listo novinarja Bojana Požarja.

Ne spreglejte