SiolNET. Novice Slovenija
1,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razveseljiva novica za vse ljubitelje kolesarstva

1,84

termometer

Kolesarjenje
Železniška povezava med Beljakom, Trbižem in Jesenicami je namenjena predvsem kolesarjem. Foto: Thinkstock

V okviru projekta mobilnosti na stičišču treh dežel - Italije, Slovenije in avstrijske Koroške - so avstrijske državne železnice ÖBB vzpostavile povezavo med Beljakom, Trbižem in Jesenicami. Z vlaki, ki bodo ob dela prostih dneh vozili med Beljakom in Trbižem ter med Beljakom in Jesenicami, nagovarjajo predvsem kolesarje.

Premierno vožnjo je vlak, na katerem je dovolj prostora za 120 koles, opravil včeraj, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nova železniška proga kolesarjem omogoča, da se to poletje ob koncih tedna in praznikih okoli 8.15 vkrcajo na vlak v Beljaku in odpeljejo v Trbiž, od tam pa krenejo po 41 kilometrov dolgi kolesarski poti vzdolž Save do Jesenic. Ali pa obratno. "Ob 8.45 se odpeljejo na Jesenice in od tam krenejo proti Trbižu in morda celo s kolesom nazaj v Beljak. Veliko možnosti, in to štirikrat dnevno," je dejal Reinhard Wallner iz ÖBB.

Avstrijska Koroška želi tako privabiti še več ljubiteljev narave in aktivnega preživljanja prostega časa, je pojasnil Christian Kresse iz turističnega združenja Kärnten Werbung. "Vprašanje mobilnosti v povezavi s kolesarjenjem dobiva vse večji pomen. To so teme prihodnosti, na katere moramo staviti na Koroškem," je dodal.

"Ni nujno, da se turizem konča na državni meji," je ob sobotnem odprtju železniške povezave dejal svetnik v koroškem deželnem parlamentu Sebastian Schuschnig. "Žal doslej ni bilo mogoče, da bi na vlake, ki peljejo skozi predor Karavanke, vzeli kolesa. Ta ponudba je zdaj na voljo in verjamem, da bodo imele vse regije koristi od tega," je dodal.

Preberite tudi:

Bohinj Sportal Začela se je težko pričakovana gradnja kolesarske steze od Bleda do Bohinja pia peršič Sportal Na kolesarski poti, ki obrede vso Slovenijo, se obeta nekaj posebnega #foto Hervis Sportal S pravo opremo poskrbite za varno kolesarjenje mobilni telefon kolo Avtomoto Kolesarjenje s slušalkami: da ali ne?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin