SiolNET. Novice Slovenija
3,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preobrat v travmatični zgodbi ljubljanske prostitutke

3,77

termometer

prostitucija, kajenje | Spolne storitve je opravljala v stanovanjih v Žabnici, za Bežigradom ter na Ulici bratov Učakar, Brankovi, Viški in Adamičevi ulici, pa tudi v ljubljanskem hotelu Lipa. | Foto: Bor Slana
Spolne storitve je opravljala v stanovanjih v Žabnici, za Bežigradom ter na Ulici bratov Učakar, Brankovi, Viški in Adamičevi ulici, pa tudi v ljubljanskem hotelu Lipa. Foto: Bor Slana

Višje sodišče v Ljubljani je ugodilo pritožbi državnega tožilca Mitje Kozoleta in razveljavilo sodbo, v kateri je senat sodišča 19. 11. 2020 oprostil obdolženega Hajzerja Muzliukaja za kaznivo dejanje zlorabe prostitucije. Tožilstvo je obtoženega bremenilo, da je bil zvodnik ljubljanske prostitutke, ta mu je v zameno za zaščito morala vsak dan izročiti 400 evrov.

Sodni senat pod predsedovanjem okrožnega sodnika Srečka Škerbca je v obrazložitvi oprostilne sodbe med drugim dejal, da obdolženemu oprostilna sodba ni bila izrečena zato, ker očitanega kaznivega dejanja ne bi storil, temveč zato, ker je tožilec slabo sestavil obtožnico in ni opisal vseh zakonskih znakov kaznivega dejanja.

Državni tožilec Mitja Kozole je na oprostilno sodbo dne 4. 1. 2021 vložil pritožbo, z njo pa mu je v celoti uspelo. S sklepom Višjega sodišča v Ljubljani, s katerim je ugodilo pritožbama državnega tožilca in pooblaščenca oškodovanke, je sodišče izpodbijano sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v ponovno sojenje.

Sodišče ugotovilo, da je nedvomno ponujala spolne storitve 

ljubljanska prostitutka 1 | Foto:

V svet prostitucije z 19 leti

Prodajala se je v zameno za plačilo ali kokain, razlog pa naj bi bili dolgovi, ki ji jih je naprtil obdolženec. Več podrobnosti, ki smo jih na našem portalu razkrili 30. 6. 2021, si lahko preberete v spodnjem članku: 

Prostitucija, prostitutka. Novice Pretresljiva zgodba ljubljanske prostitutke: razkrite tudi lokacije, kjer je ponujala spolne storitve

ljubljanska prostitutka2 | Foto:

"Iz obrazložitve sklepa Višjega sodišča v Ljubljani izhaja, da so v obtožnici konkretizirani vsi zakonski znaki kaznivega dejanja prostitucije, kar pomeni, da tožilec Mitja Kozole z Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani ni ravnal nestrokovno, malomarno in nezakonito, kot mu je bilo javno očitano tudi v medijskem epilogu," so danes še sporočili z Vrhovnega državnega tožilstva.

Zadeva je bila v obdobju sojenja deležna velike pozornosti javnosti predvsem zaradi tragične usode mlade ženske, ta je po številnih letih grobih zlorab in posledicah surovega ravnanja zaščito poiskala v društvu Ključ, centru za boj proti trgovini z ljudmi.

To je med drugim na sodišču kot priča povedala strokovna sodelavka Društva Ključ:

ljubljanska prostitutka | Foto:

prostitucija Novice 71-letnik v okolici Maribora prodajal Kolumbijke in Venezuelke rESTAVRACIJA Novice V Splitu suši postrežejo na golih dekletih. Je to prostitucija? Han Jo Kim Regina Turner Trendi Priznani kirurg ženo obtožil, da je na skrivaj delala kot prostitutka Sergej Racman Novice Racman o zadevi Marina: Vsi gostje kluba so tja prihajali prostovoljno Kučan. Carl. Pašek Novice Škandalozno sporočilo vrhovnega sodišča o "Kučanovih prostitutkah" na Twitterju

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin