SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Poslanca Sluga in Lep prestopata k Robertu Golobu

10

termometer

janja sluga, jurij lep
Robert Golob pričakuje, da se bosta Janja Sluga in Jurij Lep udeležila današnjega kongresa stranke Z.Dej. Foto: STA

Nepovezana poslanca Janja Sluga in Jurij Lep, ki sta na začetku mandata nastopila kot poslanca SMC in DeSUS, sta prestopila v stranko Z.Dej, je včeraj za N1 povedal Robert Golob, ki bo danes na kongresu omenjene stranke kandidiral za predsednika. 

Na današnjem kongresu stranke Z.Dej bodo izvolili novo vodstvo. Edini kandidat za predsednika je nekdanji predsednik uprave GEN-I Robert Golob. Sam je to potrdil v ponedeljek, ko je povedal tudi, da je že član stranke. Včeraj je Golob razkril, da sta se mu že pridružila nepovezana poslanca Sluga in Lep. 

S prestopom Sluge in Lepa stranka Z.Dej pridobiva parlamentarno dimenzijo, če bi pridobili še en poslanski glas, pa bi lahko sezname kandidacijskih list po volilnih enotah vlagali s tremi poslanskimi glasovi podpore. 

Kdo vse bi se lahko pridružil Golobu?

V zadnjih tednih se je omenjalo, da bi se lahko Golobu pridružila tudi nekdanji novogoriški župan Matej Arčon in lani razrešeni predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič. O imenih Golob včeraj ni hotel govoriti, dejal pa je, da se bodo zagotovo pridružili tudi nekateri sodelavci iz GEN-I.

Glede sodelovanja z dozdajšnjim predsednikom stranke Z.Dej Juretom Lebnom, ki je odstopil in se povsem umaknil iz strankarske politike, je Golob pojasnil, da v tem trenutku nimajo kandidatne liste, še manj ministrsko, zato je o tem prezgodaj govoriti. Stranka, ki jo danes prevzema Golob, je sicer registrirana kar na domačem naslovu Jureta Lebna. 

Stranka Z.Dej je registrirana na domačem naslovu ustanovitelja Jureta Lebna. Stranka Z.Dej je registrirana na domačem naslovu ustanovitelja Jureta Lebna. Foto: Ajpes

Robert Golob Novice Robert Golob bi rad vodil stranko Jureta Lebna #video

S kom se bo povezal Golob?

V preteklih tednih se je Golob sestal tudi s predsedniki strank KUL, ti so nanj v ponedeljek naslovili vabilo, naj se jim prihodnji teden pridruži na rednem tedenskem sestanku. 

Na morebitno povezovanje z Golobom pa računata tudi LIDE pod vodstvom Igorja Zorčiča in DeSUS, ki se sicer že dogovarjata o skupni kandidatni listi za volitve v DZ.

Golob je včeraj za omenjeni medij povedal, da že zdaj sodeluje s štirimi med seboj nepovezanimi skupinami, ki se bodo po kongresu začele posvečati skupnemu, usklajenemu programu.

Kdo bi bil po vašem mnenju najboljši mandatar za sestavo vlade?

 • Janez Janša 23792 glasov
  77,44%
 • Tanja Fajon 105 glasov
  0,34%
 • Robert Golob 6233 glasov
  20,29%
 • Matej Tonin 105 glasov
  0,34%
 • Marjan Šarec 76 glasov
  0,25%
 • Aleksander Čeferin 185 glasov
  0,60%
 • Luka Mesec 64 glasov
  0,21%
 • Jože Colarič 55 glasov
  0,18%
 • Alenka Bratušek 34 glasov
  0,11%
 • Jože P. Damijan 22 glasov
  0,07%
 • Zoran Janković 53 glasov
  0,17%
Oddanih 30724 glasov
Šarec Golob Novice V SD bi sodelovali z Golobom, njihov podmladek pa se iz njega norčuje Sani Češko. Robert Golob Novice Sandi Češko o Golobu: Težko je ocenjevati uspehe direktorja, ki vodi monopol Igor Zorčič Novice Zorčič izvoljen za enega od treh možnih predsednikov nove stranke Robert Golob Novice Konferenca se je zdela kot konferenca stranke s sponzorjem GEN-I #video

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin