Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2022,
9.20

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

109

Natisni članek

Sandi Češko Robert Golob Tanja Fajon

Torek, 25. 1. 2022, 9.20

2 leti, 3 mesece

Sandi Češko o Golobu: Težko je ocenjevati uspehe direktorja, ki vodi monopol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

109

Sani Češko. Robert Golob | Sandi Češko je vodja strokovnega sveta SD za gospodarstvo. Robert Golob bo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej, na pogovore o političnem sodelovanju pa so ga že povabile stranke KUL. | Foto STA

Sandi Češko je vodja strokovnega sveta SD za gospodarstvo. Robert Golob bo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej, na pogovore o političnem sodelovanju pa so ga že povabile stranke KUL.

Foto: STA

"Težko je ocenjevati dobiček monopolnega podjetja, pa tudi uspehe direktorja, ki pač vodi monopol. Mislim pa, da v teh storitvenih dejavnostih distribucije energije dobiček, razen za to, da se vlaga nazaj v razvoj celotnega elektrogospodarskega sistema, ni potreben in da je to samo jemanje denarja iz žepa davkoplačevalcev ali gospodarstva. Raje bi videl, da se v politiki bolj angažirajo tisti, ki so se dokazali na tujih trgih, ki so se dejansko dokazali z ustvarjanjem nove vrednosti, razvojem podjetij, kot pa ljudje, ki se bolj ukvarjajo z distribucijo," je v oddaji 24ur Zvečer očitke na račun nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba, da ima GEN-I ob 3,4 milijarde evrov prihodkov prenizek dobiček, ki znaša 71 milijonov evrov, komentiral predsednik strokovnega sveta SD za gospodarstvo Sandi Češko. 

Včeraj je na Twitterju Mladi forum SD delil objavo svojega generalnega sekretarja Damijana Zrima, ki pa ni najbolj povezovalna. "Nov obraz, novo razočaranje," je zapisal generalni sekretar in objavil priložil fotomontažo, ki prikazuje predsednika stranke LMŠ Marjana Šarca s pričesko nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba. Objavo je Zrim kasneje izbrisal. 

Šarec Golob | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Fajonova: Naš mladi forum ima vedno svoje revolucionarno mnenje

"Naš mladi forum ima vedno svoje, malce revolucionarno mnenje. Jaz absolutno podpiram njihovo mladostno, kritično mišljenje, ne prepovedujem njihove svobode izražanja. Karkoli imajo povedati, jaz mislim, da smo tako demokratična stranka, da lahko to tudi na glas povedo," je potezo podmladka v oddaji 24ur Zvečer komentirala predsednica SD Tanja Fajon

Robert Golob
Novice Robert Golob bi rad vodil stranko Jureta Lebna #video

Golob: Rad nenadzorovano skačem levo in desno

Po spletu je medtem zaokrožil posnetek govora Roberta Goloba izpred desetletja, ko je bil še podpredsednik stranke Pozitivna Slovenija. "Če primerjamo figure, pa recimo, da sem jaz skakač, ker rad skačem nenadzorovano levo in desno, potem naš predsednik Zoran Janković ni kralj, ki ga moramo braniti za vsako ceno, on je kraljica. On je naše najmočnejše orožje in tega se zavedamo, znamo načrtovati prihodnje ukrepe," je takrat dejal Golob.

Robert Golob je sicer na včerajšnji novinarski konferenci družbe GEN-I potrdil, da bo kandidiral na sredinem kongresu stranke Z.Dej Jureta Lebna. Drugih podrobnosti ni želel razkriti, so pa Golobu vse štiri stranke KUL že poslale vabilo k pogovoru o političnem sodelovanju. 

Šarec Golob
Novice V SD bi sodelovali z Golobom, njihov podmladek pa se iz njega norčuje
Ne spreglejte