SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Policija pri Ilirski Bistrici prestregla večjo skupino migrantov #video

10

termometer

V uredništvu Siol.net smo prejeli videoposnetek, ki prikazuje slovenske policiste ob večjem številu ljudi, ti so hodili v vrsti in z obrazi navzdol ležali na tleh. Na policijski upravi Koper so za Siol.net potrdili, da gre za večjo skupino migrantov, ki je v bližini Ilirske Bistrice prečkala mejo med Slovenijo in Hrvaško ter se utaborila v bližini naselja Šembije. Policisti so prijeli 122 oseb, zvečine gre za migrante iz Afganistana in Pakistana.

Petkova policijska akcija  se je začela ob 15.00, ko so policisti v gozdu pri Šembijah odkrili več taborov ilegalnih prebežnikov. Tam so policisti prijeli dve osebi, druge pa so tabore že zapustile.

Pri hribu Vrh so policijske patrulje nato opazile večjo skupino najmanj 50 bežečih oseb, na območju pa je bilo tudi več manjših skupin migrantov, ki so bežale v notranjost države. Akcija več policijskih patrulj, vodnikov službenih psov in tudi helikopterja se je zavlekla v noč, skupno pa so policisti prijeli 122 oseb. 

Obravnava vseh še ni zaključena, je pa med njimi 94 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša. Pet je mladoletnih, te bo policija danes pospremila do azilnega doma, drugi pa bodo vrnjeni na Hrvaško. Policija sicer nadaljuje z iskanjem, saj je bilo po njihovi oceni na območju več kot 200 migrantov.

Migranti na Hrvaškem Novice Hrvaški policist: Migrantom vzamemo denar, telefon pa razbijemo slovenska policija Novice 58-letni Italijan poskušal prepeljati 15 prebežnikov v Italijo slovenska policija Novice Ukrajinec v kombiju prevažal 18 tujcev in trčil v policijsko vozilo

Komentarji

54

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • susyc5 / 20.07.2019. ob 11:13 +33 - 3

  Zame to niso niti ekonomski migranti, zame so to vojaki, ki bodo pobijali naše otroke. Orožje pa jih čaka že nekje v Franciji ali Španiji. Tega se najbolj bojim. Ti ljudje so trojanski konj.

  +33 - 3
 • susyc5 / 20.07.2019. ob 11:09 +31 - 2

  Samo eden od teh migrantov v skupini ima lahko pri sebi orožje in je katastrofa tukaj. Upam, da policisti pri tem dobro varujejo tudi samega sebe.

  +31 - 2
 • pavel / 20.07.2019. ob 10:29 +29 - 2

  vrniti vse v kompletu--tudi mladoletne--kakšen azilni dom,,potem so že dosegli to kar so hoteli--prišli so sem vi jim pa še dom nudite--katastrofa

  +29 - 2
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin