Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2019,
20.03

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

6

Natisni članek

ugrabitev Maribor Policija

Ponedeljek, 7. 10. 2019, 20.03

4 leta, 6 mesecev

Po priprtju nasilneža: nekateri se še bojijo, drugi menijo, da je strah odveč #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

6

Šestindvajsetletnega Hrvata, ki je v avgustu najprej ugrabil moškega, v sredo ponoči pa še žensko, so policisti pridržali šele pretekli konec tedna. Ta za zdaj ostaja v priporu, je odločila preiskovalna sodnica na mariborskem okrožnem sodišču. Ker v Sloveniji zakonito prebiva že pet mesecev, policisti sumijo, da je njegovih žrtev še več, a zaradi strahu ne govorijo.

pištola
Novice Mladostnico v okolici Maribora ugrabil 26-letni Hrvat, ki tega ni storil prvič

V minulih dneh sta okolico Maribora, natančneje Miklavž na Dravskem polju, pretresli kaznivi dejanji. Šestindvajsetletnik je oropal dve ženski, eno od njiju tudi ugrabil, a jo pozneje izpustil.

Vsaj v enem primeru naj bi storil tudi kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, so sporočili s Policijske uprave Maribor, a podrobnosti niso pojasnili. Dejali so le, da ni šlo za posilstvo.

V četrtek so osumljenca, Hrvata z začasnim prebivališčem v Mariboru, že prijeli. Toda občutek varnosti se je med občankami in občani Maribora zaradi zadnjih dogodkov vseeno zmanjšal. Kot je za oddajo Planet 18 dejala ena izmed občank, si sama nikamor ne upa po osmi uri zvečer. 

Na policiji so sicer včeraj zagotovili, da je Miklavž varen kraj. Ker sumijo, da je žrtev 26-letnega Hrvata še več, pa pozivajo morebitne žrtve kaznivih dejanj, da jih o tem obvestijo.

Zapor
Novice Maribor: moški, ki je ugrabil mlajšo žensko, ostaja v priporu

Nekateri se bojijo, drugi menijo, da je strah odveč

Mnenja o tem, ali bi morala policija zaradi zadnjih dogodkov poostriti nadzor, so deljena. Nekateri menijo, da poostrena varnost ne bi bila slaba, spet drugi menijo, da bi povečana prisotnost policije povzročila več strahu.  | Foto: Siol.net/ A. P. K. Mnenja o tem, ali bi morala policija zaradi zadnjih dogodkov poostriti nadzor, so deljena. Nekateri menijo, da poostrena varnost ne bi bila slaba, spet drugi menijo, da bi povečana prisotnost policije povzročila več strahu.  Foto: Siol.net/ A. P. K. Preiskovalci sicer 26-letnika poleg dveh ropov sumijo tudi, da je s pomočjo dveh sostorilcev v avgustu sredi Maribora ugrabil 37-letnika. Med policijskim pridržanjem so namreč pri osumljencu opravili hišno preiskavo, v kateri je bilo zaseženih več dokaznih predmetov, ki potrjujejo njegovo udeležbo v opisanih kaznivih dejanjih.

Tudi zato nekateri napovedujejo, da bodo zdaj previdnejši. "Zavarovali se bomo s kakšnim razpršilcem, da ne bomo v nevarnosti," je dejala še ena izmed občank.

Spet drugi menijo, da gre bolj kot ne za izjemo. "Mislim, da se kaj takega ne bo nadaljevalo. Ni me strah množičnih ugrabitev," je še dejala druga občanka. 

Mnenja o tem, ali bi morala policija zaradi zadnjih dogodkov poostriti nadzor, so deljena. Nekateri menijo, da poostrena varnost ne bi bila slaba, spet drugi menijo, da bi povečana prisotnost policije povzročila več strahu. 

slovenska policija
Novice V Mariboru ugrabil mladenko in ji ukradel avtomobil
Ne spreglejte