SiolNET. Novice Slovenija
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet slovenskih občin v združevanje #video

0,49

termometer

Z ustanovitvijo občine Ankaran leta 2011 smo v Sloveniji sicer dobili že 212. občino, pet občin pa je danes prepričanih, da bi z združitvijo tako občine kot prebivalci imeli več koristi. S podpisom pisma o nameri so Ivančna Gorica, Dobrepolje, Grosuplje, Škofljica in Ig stopile na pot združevanja občinskih uprav. Občine bi za delovanje ustanovile skupne službe in tako predvsem znižale stroške delovanja.

RTC Krvavec Novice "Občine se zadolžujejo za krožišča, kako naj dajo milijone za žičnice?" #intervju

Ena od skupnih služb je občinsko redarstvo, preostale pa so še občinski inšpekcijski nadzor, notranja revizija, varstvo okolja in urejanje prostora ter civilna zaščita, poročajo v oddaji Danes na Planetu.

"Občinske uprave bodo sodelovale pri nalogah, ki bi jih sicer tako ali tako morala vsaka posamezna, zdaj pa se bo to seveda združilo," je pojasnil Peter Verlič, župan občine Grosuplje.

"Glede na to, da bo skupinska občinska uprava, bomo lahko opravljali več nalog za isto ceno," je dodal Ivan Jordan, župan občine Škofljica.

Računalnik, evri Novice Kako naj občine porabijo denar od loterijskih dobitkov? #video

"Tukaj v ljubljanski urbani regiji počasi dozoreva zaradi vseh problemov, ki so isti, spet trend, da se povezujemo," je dejal Verlič in kot obljubljajo, to za občane ne bo pomenilo nič slabega. "Tukaj v ljubljanski urbani regiji počasi dozoreva zaradi vseh problemov, ki so isti, spet trend, da se povezujemo," je dejal Verlič in kot obljubljajo, to za občane ne bo pomenilo nič slabega. Foto: Planet TV

Pet županov danes podpisalo namero o združevanju

Pet županov je danes podpisalo namero, da se med seboj še bolj povežejo. Nekatere imajo že zdaj skupno redarsko službo, spet druge komunalne storitve, vse delujejo zelo uspešno.

Na grosupeljskih cestah že pet let ni bilo smrtne žrtve, prekrškarje pa uspešno preganjajo. Ta združevanja in povezovanja spodbuja tudi država.

Radlje ob Dravi Novice Bi lahko ukinili občino, če nihče ne bi želel biti župan?

"S tem bodo občine, pet občin in pa šest nalog, dosegle najvišjo raven financiranja, to je 55 odstotkov," je povedal Dušan Hočevar z občinske uprave občine Grosuplje.

"So nekatere stvari, ki nas družijo, in te bomo združili v skupno upravo, so pa nekatere stvari, ki so specifične za vsako občino, te bodo opravljale dosedanje občinske uprave," je dejal Dušan Strnad, župan občine Ivančna Gorica.

Umor, smrt, žrtev, truplo Novice V katerih občinah je največ umorov, posilstev in kraj? #infografika

Pet županov je danes podpisalo namero, da se med seboj še bolj povežejo. Pet županov je danes podpisalo namero, da se med seboj še bolj povežejo. Foto: Planet TV

Selitveni prirast med občinami Novice Iz katerih občin se izseli največ prebivalcev Vinograd Novice Občine podpirajo ustanovitev pokrajin: "O Prekmurju se zdaj odloča v Ljubljani" Hodoš Novice Slovenska občina, kjer župan Orban sam pluži ceste #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin