SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otroci iz vrtcev so se odpravili na Pot ob žici #video

0,25

termometer

V spomin na osvoboditev okupirane Ljubljane se je začela največja športno-rekreativna prireditev pri nas, ki vsako leto privabi 30 tisoč ljudi. Letošnji pohod po trasi nekdanje žice okoli Ljubljane je že 63. po vrsti

Eva Doljak projekt - NE OBJAVLJAJ! Trendi Porodnišnica Ljubljana: kjer se rojevajo tudi manj kot kilogram težki otroci #video

Prvi so se danes na pot podali otroci iz vrtcev, ki jih dež med raziskovanjem narave ni niti malo oviral. Jutri bodo na vrsti šolarji, v soboto pa pridejo na svoj račun tekači in pohodniki. Vreme bo ugodno, v vedno sproščenem vzdušju bodo sklenili 36-kilometrski krog okoli Ljubljane.

 Turoben dan ob Koseškem bajerju so danes poživili pisani dežni plašči in živahni dežniki. Kar 900 otrok iz sedmih vrtcev se je podalo na kratko pot okrog priljubljene ljubljanske točke.

Nagrada za sodelovanje

Kot je pojasnila vzgojiteljica Polona Volarič, se pohoda z najmlajšimi udeležijo vsako leto, in sicer z vsemi starostnimi skupinami. Slab kilometer poti so premagovali živahni otroci iz vrtca Hansa Christiana Andersena. Med pohodom so z zanimanjem opazovali naravo in živali ob vodi. Za dolg pohod pa ob postajališčih dobijo tudi nagrado za sodelovanje.

Vodja postajališča Tatjana Hočevar je povedala, da ko otroci pridejo do njih, dobijo nagrade, in sicer priznanje za udeležbo na pohodu, žig in celo nalepko. 

Nagrad so se razveselili tudi otroci iz vrtca Mojca, ki so okrog jezera ponosno nosili svojo zastavo. Med potjo so se naučili, kako je Pot ob žici dobila svoje ime.  Pot je z lahkoto premagal tudi 93-letni gospod Žarko Zavrl, nekoč zagrizen pohodnik. "Doma imam kup kolajn," je povedal.

Špela Ponomarenko JAnić Sportal Po dveh otrocih še vedno meri na olimpijsko medaljo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin