SiolNET. Novice Slovenija
7,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko novih okužb smo potrdili v torek

7,26

termometer

V Sloveniji so v torek po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ob 10.046 opravljenih PCR-testih potrdili 4.276 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 42,5 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 49,2 odstotka. V državi je že 46.243 aktivnih primerov okužbe. Umrlo je še 19 oseb. 

Število v torek potrjenih okužb je tretji najslabši rezultat v številu okužb od začetka epidemije. Prejšnji torek, 9. novembra, so v državi potrdili 4.483 primerov okužbe, dober teden pred tem, 3. novembra, so potrdili 4.517 primerov okužbe z novim koronavirusom.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov znaša 3.255 (dan pred tem 3.284). Štirinajstdnevno povprečje števila potrjenih okužb na sto tisoč prebivalcev je 2.193 (dan pred tem 2.154), še kažejo podatki NIJZ.

Po podatkih vlade v bolnišnicah zdravijo 1.095 bolnikov, med njimi jih 251 potrebuje intenzivno nego, 15 več kot dan pred tem.

Najmlajši hospitaliziran na navadnih oddelkih je star 20 let, na intenzivni negi pa 26 let.

Poleg testiranj s PCR-testi so v torek opravili še 54.342 hitrih HAG-testov, ki jih v primeru pozitivnega izvida praviloma preverijo še s PCR-testiranjem. Poleg testiranj s PCR-testi so v torek opravili še 54.342 hitrih HAG-testov, ki jih v primeru pozitivnega izvida praviloma preverijo še s PCR-testiranjem. Foto: Reuters

Z enim odmerkom cepiva je v državi po podatkih NIJZ cepljenih 1.212.523 oseb, z vsemi odmerki 1.133.262 ljudi.

Janez Poklukar Novice Poklukar: Smo na maksimumu, ki ga še zmoremo. Komaj še rešujemo življenja. #video

Epidemiološke razmere v Sloveniji so vse slabše, bolnišnice so na robu zmogljivosti, opozarja stroka. Pripadniki Slovenske vojske so v Univerzitetni klinični center Maribor danes dostavili osem monitorjev za nadzor vitalnih funkcij, so objavili na Twitterju.

Najnovejše informacije v zvezi s koronavirusom v Sloveniji in morebitnimi ukrepi v prihodnje bodo predstavili na vladni novinarski konferenci, ki bo predvidoma ob 11. uri. Spremljali jo bomo v živo.

sAMOTESTIRANJE Novice Otročje lahek postopek, ki med nekaterimi starši povzroča paniko #video Arag, nov Posel danes Prejmite trimesečno brezplačno zavarovalno premijo pravne zaščite Žiga Jelar Skakalci trening Planica Sportal Trpljenje Jelarja zaradi covid-19: Nobenemu ne privoščim te izkušnje Molnupiravir Novice Vlada pooblastila NIJZ za nakup zdravil za covid-19 UKC infekcijska Novice Bolnišnicam naj bi na pomoč priskočile medicinske ekipe iz Italije Starejši Novice IJS: V skupini nad 65 let število okužb s koronavirusom predvidoma že doseglo vrh Here come Digisvet Kaj morate vedeti o otrocih, ki naj bi umrli zaradi cepiva

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin