SiolNET. Novice Slovenija
1,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

IJS: V skupini nad 65 let število okužb s koronavirusom predvidoma že doseglo vrh

1,42

termometer

Starejši | Poklukar je poudaril, da v Sloveniji trenutno beležimo dva vrhova okužb, prvega v starostni skupini med petim in 15 letom, drugega pa v skupini med 24 in 34 letom. | Foto: Gettyiamges
Poklukar je poudaril, da v Sloveniji trenutno beležimo dva vrhova okužb, prvega v starostni skupini med petim in 15 letom, drugega pa v skupini med 24 in 34 letom. Foto: Gettyiamges

Število okužb s koronavirusom je v starostni skupini nad 65 let predvidoma že doseglo vrh četrtega vala in upada, v svoji napovedi ocenjuje Institut Jožef Stefan (IJS). Gledano na celotno populacijo pa epidemija po njihovi oceni še vedno narašča. Zdravstveni minister Janez Poklukar je danes pojasnil, da prevladujejo okužbe med mlajšo populacijo.

Poklukar je poudaril, da v Sloveniji trenutno beležimo dva vrhova okužb, prvega v starostni skupini med petim in 15 letom, drugega pa v skupini med 24 in 34 letom.

Po napovedih konec novembra na intenzivnih oddelkih več kot 250 bolnikov

Ob tem se v populaciji zmanjšuje delež potrjeno okuženih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Slednje bi bilo lahko po navedbah IJS posledica cepljenja, prekuževanja in uporabe zdravila regeneron. Gre za zdravilo, ki se pri bolnikih, pri katerih pričakujejo težji potek bolezni, uporablja v prvih sedmih dneh okužbe z novim koronavirusom, so pred časom sporočili z Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Janez Poklukar Novice Poklukar: Smo na maksimumu, ki ga še zmoremo. Komaj še rešujemo življenja. #video

Vrh v enotah intenzivne terapije bo po napovedi IJS predvidoma dosežen konec novembra, ob tem naj bi število covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih preseglo 250, "verjetno pa ne 300".

Ocenjeno reprodukcijsko število znaša 1,05.

sAMOTESTIRANJE Novice Otročje lahek postopek, ki med nekaterimi starši povzroča paniko #video

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 7.643 PCR-testov in potrdili 3.763 okužb z novim koronavirusom, je objavil NIJZ. Delež pozitivnih testov je tako znašal kar 49,2 odstotka. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov še naprej raste, po podatkih vlade jih zdravijo 1.074, na oddelkih intenzivne nege pa 236. Umrlo je pet covidnih bolnikov.

Here come Digisvet Kaj morate vedeti o otrocih, ki naj bi umrli zaradi cepiva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin