SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada pooblastila NIJZ za nakup zdravil za covid-19

0,37

termometer

Molnupiravir
Foto: Reuters

Vlada je na današnji dopisni seji izdala soglasje k pooblastilu Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) za nakup zdravil za zdravljenje covida-19 v okviru skupnega javnega naročila držav članic EU, so sporočili po seji. Na ministrstvu so opozorili, da gre za inovativna zdravila, ki so bila razvita v zelo kratkem času, zato bodo cene predvidoma tudi razmeroma visoke.

Večina zdravil je še v fazi razvoja, zato v tem trenutku ni mogoče napovedati, katero zdravilo bo treba nabaviti in v kakšnih količinah, so pojasnili.

Zelo groba ocena je, da bi bilo v letu 2021 potrebnih 10 milijonov evrov, v letu 2022 pa 30 milijonov evrov. Za ta namen bodo sredstva za leto 2021 zagotovili s prerazporeditvijo znotraj zakona o izvrševanju proračunov, za prihodnje leto pa s prerazporeditvami znotraj finančnega načrta pristojnega resorja, so zaključili.

Testiranje koronavirus Novice EMA prižgala zeleno luč še dvema zdraviloma proti covidu-19

NIJZ je tako pooblaščen za izvedbo vseh postopkov in aktivnosti v zvezi s temi zdravili, so še zapisali v sporočilo po seji vlade.

palec gor, OK Novice Palec gor, ki ga čaka ves svet: pomeni lahko konec pandemije covid-19 Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT. Novice Zdravila za koronavirus v Ljubljani za več kot tisoč ljudi

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin