Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2024,
6.36

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

Robert Golob policija Tatjana Bobnar Boštjan Lindav

Četrtek, 15. 2. 2024, 6.36

2 meseca, 2 tedna

Neuradno: Lindav se bo upokojil. Je razlog krivo pričanje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Boštjan Lindav | Nekdanji vršilec dolžnosti direktorja policije Boštjan Lindav. | Foto STA

Nekdanji vršilec dolžnosti direktorja policije Boštjan Lindav.

Foto: STA

Nekdanji vršilec dolžnosti direktorja policije Boštjan Lindav, ki je bil izbor nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar, naj bi se upokojil. Razlog za predčasno upokojitev naj bi bile ugotovitve internega postopka policije, ki ga je ta sprožila po pričanju Lindava (in Bobnarjeve) pred parlamentarno preiskovalno komisijo. Predsednik vlade Robert Golob je nekatere njune izjave označil za laži.

Da Lindav odhaja v pokoj, je včeraj prvi poročal Pop TV. Po neuradnih informacijah naj bi notranja preiskava policije ugotovila, da je Lindav lagal o izjavah glede takrat neuradnega svetovalca predsednika vlade Miloša Njegoslava Milovića. Policija naj bi tako Lindavu očitala storitev kaznivega dejanja. Med te spada tudi razkrivanje tajnih podatkov.

Proti Lindavu naj bi bili sicer vloženi dve kazenski prijavi. Policija za 24ur navedb o upokojitvi Lindava ni komentirala. Na vprašanja, ali je poročanje 24ur pravilno, pa so za Siol.net odgovorili: "Na vaši prvi dve vprašanji zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovoriti. Boštjan Lindav v vodstvu policije GPU zaseda delovno mesto višji policijski svetnik."

Boštjan Lindav
Novice Lindav zanika očitke o razkrivanju tajnih podatkov

Lindav obtožbe do zdaj zanikal

Nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je novembra lani očitke o razkrivanju tajnih podatkov zanikal. Vsa njegova izvajanja so bila usmerjena zgolj v pojasnjevanje političnega vplivanja na zadeve, povezane z delom policije, kar ne predstavlja tajnih podatkov, je po zaslišanju Lindava pred Knovsom sporočil njegov odvetnik.

Boštjan Lindav, Tatjana Bobnar
Novice "Bobnarjeva ni bila zadovoljna z delom Boštjana Lindava"

Konec lanskega leta so mediji poročali o neuradnih informacijah, da naj bi Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) zaradi suma izdaje tajnih podatkov na državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjo ministrico Bobnarjevo in nekdanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Lindava, a so prejem take ovadbe že tedaj za STA zanikali tako na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani kot na Specializiranem državnem tožilstvu (SDT) ter posebnem oddelku SDT za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. "Na posebnem oddelku SDT nismo prejeli kazenske ovadbe Sove zoper imenovani osebi," so tedaj navedli.

Boštjan Lindav, Tatjana Bobnar
Novice Ovadba, ki je ni: je šlo le za diskreditacijo Bobnarjeve in Lindava?
Ne spreglejte