Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2022,
8.55

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

3

Natisni članek

Vožnja alkotest policija voznik tovornjak

Sreda, 12. 1. 2022, 8.55

2 leti, 3 mesece

Neodgovorno in nevarno: pijan s tovornjakom vijugal po avtocesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

3

Trojane tovornjaki | Poleg kazni so vozniku tudi prepovedali uporabo tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta. Fotografija je simbolična. | Foto Gregor Pavšič

Poleg kazni so vozniku tudi prepovedali uporabo tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta. Fotografija je simbolična.

Foto: Gregor Pavšič

Policisti so včeraj popoldan na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila, ki je imel skoraj dva promila alkohola v krvi, so sporočili s Policijske uprave Celje. Z vijuganjem po avtocesti je ogrožal tudi preostale voznike. 

V torek nekaj čez 17. uro je celjske policiste občan obvestil o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je na območju Vranskega vijugal po avtocesti in nasploh zelo negotovo vozil ter ogrožal preostale udeležence cestnega prometa.

Policisti Postaje prometne policije so ob 17.15 pred izvozom Trojane voznika ustavili in opravili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi.

Prometna nesreča
Novice Veseli december: policijski sindikalist pijan povzročil kaos na cesti
gorenjska avtocesta Voklo
Novice Vožnja v napačno smer na gorenjski avtocesti

"Voznika smo pridržali. Danes zjutraj smo ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla 1.200 evrov globe, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta," so še sporočili s Policijske uprave Celje.

Vozniku, ki je policijo obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, pa so se zahvalili, saj so lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje.

Na Gorenjskem ustavili pijano voznico  

Tržiški policisti so včeraj na podlagi prijave nezanesljive vožnje ustavili voznico, ki je bila močno pod vplivom alkohola. "Preizkus      alkoholiziranosti je pri njej pokazal rezultat 1,01 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznico so domov odpeljali njeni znanci. Prevoz do doma si, prosimo, zagotovite, še preden sami pod vplivom alkohola sedete za volan, in ne ogrožajte drugih," pa so v sporočilu za javnost zapisali pri Policijski upravi Kranj.
vožnja telefon
Novice Nadzor po vsej Sloveniji: "Za volanom ne bodite za ekranom"
Avtomoto Kljubovanje fiziki: tako se samodejno ustavi tovornjak #video
Srbija
Novice V šestih dneh srbske ceste vzele 15 mladih življenj
Vožnja
Novice Voznikom prepovedali voziti v zimski jakni. Kazni so visoke!
VOZNIK alkohol
Novice Akcija v Sloveniji: popolnoma treznih le 70 odstotkov voznikov
Ne spreglejte