Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2022,
10.54

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,67

50

Natisni članek

vožnja pod vplivom alkohola Slovenija alkohol voznik policija

Četrtek, 6. 1. 2022, 10.54

2 leti, 3 mesece

Veseli december: policijski sindikalist pijan povzročil kaos na cesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,67

50

Prometna nesreča | Policistom je voznika uspelo ustaviti v Krškem v Žadovinku. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotni strani vozišča, podrl jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik in se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozila. | Foto Getty Images

Policistom je voznika uspelo ustaviti v Krškem v Žadovinku. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotni strani vozišča, podrl jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik in se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozila.

Foto: Getty Images

Policijski sindikalist Roman L. je po naših neuradnih informacijah po sestanku Policijskega sindikata Slovenije (PSS) konec decembra v Krškem povzročil prometno nesrečo. Podrobnejša vprašanja smo poslali predsedniku Policijskega sindikata Slovenije Roku Cvetku. V njegovem imenu se je odzval sekretar Policijskega sindikata Slovenije Igor Ručigaj.

"Sindikalne aktivnosti se v Krškem organizirajo v okviru Območnega policijskega sindikata Posavje, zato se za več informacij obrnite na Antona Vodopivca, predsednika OPS Posavje," je odgovoril Igor Ručigaj. Vprašanja smo poslali predsedniku OPS Posavje. Objavili jih bomo takoj, ko jih prejmemo. 

Vprašanja smo naslovili tudi na Generalno policijsko upravo, od koder so nam odgovorili, da so prometni policisti 23. decembra lani nekaj po četrti uri popoldne v Krškem obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo.

Vinjeni voznik je vijugal po cesti, vozil po nasprotni strani in podrl ograjo

Na številko 113 so prejeli več klicev o nezanesljivi vožnji voznika passata s krškimi tablicami. 56-letni voznik je peljal po glavni cesti od Brestanice proti Krškemu. Pri elektrarni v krožišču je zavil na obvoznico in nadaljeval vožnjo proti Vidmu in Krki. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotni strani vozišča, podrl jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik in se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozila.

Policistom je voznika uspelo ustaviti v Krškem v Žadovinku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,90 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili.

Za razjasnitev okoliščin so policisti zaprosili morebitne očividce 

Poleg tega so policisti Policijske uprave Novo mesto za razjasnitev vseh okoliščin morebitne očividce ter voznice in voznike, ki so med 16.00 in 16.13 na relaciji od Brestanice do Krškega in nato na obvoznici od HE Krško do Žadovinka srečali črnega passata s krškimi tablicami, prosili, da pokličejo na telefonsko številko policije 113. Voznik passata je vijugal po cesti, zaradi česar so se mu morali vozniki umikati, da so se izognili prometni nesreči.

Postopek je v nadaljevanju prevzelo Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, so še sporočili.

Predsednika Policijskega sindikata Slovenije Roka Cvetka smo povprašali, ali drži, da je član Policijskega sindikata Slovenije Roman L. vozil pod vplivom alkohola, da je zbežal s kraja dogodka, in ali se je to res zgodilo po sestanku policijskega sindikata, na katerem naj bi bil prisoten tudi Roman L. 
Trčila osebno vozilo in potniški vlak
Novice Pod vplivom alkohola zapeljal na tire, kjer ga je zadel vlak
Praga alkohol
Novice 29-letna voznica krepko napihala in še ugovarjala
Smučišče Rogla
Novice Z motornimi sanmi povozil sedemletnega otroka
VOZNIK alkohol
Novice Akcija v Sloveniji: popolnoma treznih le 70 odstotkov voznikov
Ne spreglejte