SiolNET. Novice Slovenija
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najprej je zažgal hišo, potem nameraval ubiti še starše

1,33

termometer

avto ogenj
Foto: Reuters

Po požaru v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Ljutomer je policija kaznivega dejanja poskusa uboja in požiga osumila 21-letnega moškega, ki je po domači stanovanjski hiši polil vnetljivo tekočino, nato pa jo prižgal. V nadaljevanju je poskušal ubiti starše, ki so spali v svoji sobi, vendar so se pravočasno zbudili in mu preprečili izvedbo tega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so 24. junija 2021 okoli 2. ure ponoči prejeli obvestilo, da je v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Ljutomer požar. Zadevo so obravnavali kot kaznivo dejanje požiga po drugem odstavku 222. člena KZ-1 in kaznivo dejanje poskusa uboja po 115. členu KZ-1 v zvezi s 34. členom KZ-1.

Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi opeklin je bila ena oseba lažje poškodovana. 

Starši so ga obvladali

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so naknadno ugotovili, da je kaznivega dejanja poskusa uboja in požiga osumljen 21-letni moški, ki je v nočnem času 24. 6. 2021 po domači stanovanjski hiši polil vnetljivo tekočino, nato pa jo prižgal. V nadaljevanju je poskušal z omenjenim dejanjem ubiti starše, ki so spali v svoji sobi, vendar so se pravočasno zbudili in mu preprečili izvedbo tega dejanja. Medtem ko je oče poskušal požar pogasiti, ga je osumljenec polil z vnetljivo tekočino, zato je dobil še dodatne opekline, a gre za lažje poškodbe.

"Med gašenjem požara je oškodovanec dobil opekline, ki mu jih je dodatno povzročil osumljenec. Ta ga je med gašenjem požara polil z vnetljivo tekočino. Oškodovanec je bil lahko telesno poškodovan. S požigom je nastala materialna škoda v višini okrog 7.000 evrov," so v sporočilu za javnost še zapisali murskosoboški policisti.

Ogenj Novice Šestletnik v bloku pri igri z ognjem zažgal nadstrešek Ogenj Novice Iščejo požigalca: kriminalisti ovadili 42-letnega Slovaka, a ne vedo, kje je Henri Toivonen Avtomoto Spomin na tragedijo in ogenj, ki je spremenil vse #video ogenj, požar Novice Požar v podjetju, nastalo za okoli 300 tisoč evrov škode Požar v Panviti Novice Zagorelo v Panvitinem obratu, ogenj povzročil za več kot 200 tisočakov škode #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin