SiolNET. Novice Slovenija
1,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

So koprski policisti sodelovali s kriminalci?

1,81

termometer

Policija | "Potrjujemo, da je posebni oddelek SDT prejel dve prijavi v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi na Policijski upravi Koper," so časniku Slovenske novice sicer brez imen potrdili na SDT. | Foto: STA
"Potrjujemo, da je posebni oddelek SDT prejel dve prijavi v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi na Policijski upravi Koper," so časniku Slovenske novice sicer brez imen potrdili na SDT. Foto: STA

Na koprski policijski upravi so začeli notranjevarnostni postopek, v katerem preverjajo očitke o sumu odklonskih ravnanj policistov, ki naj bi sodelovali s kriminalci, poročajo Slovenske novice. Uvedbo postopka so za časnik potrdili na koprski policiji, o domnevnih nepravilnostih so bili obveščeni tudi na Specializiranem državnem tožilstvu (SDT).

Kot na podlagi ovadbe, ki so jo v uredništvo prejeli pred mesecem dni, danes poroča časnik, naj bi bili v domnevno nečedne posle po navedbah naznaniteljev vpleteni kriminalistična inšpektorica, zaposlena na oddelku za ekstremno nasilje, nekdanji prvi mož koprskih kriminalistov, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije, vodja oddelka za kriminalistično obveščevalno dejavnost, kriminalist iz skupine za prepovedane droge in višji kriminalistični inšpektor.

Vesna Vuković, Robert Golob Novice Golobovih 103 tisoč evrov: čas je minil, Vesna Vuković pa še vedno nič

SDT prejel dve prijavi v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi

"Lahko vam potrdimo, da smo omenjena pisanja prejeli tudi v policiji in glede na to, da njihova vsebina nakazuje na sume odklonskih ravnanj policistov, smo v povezavi s tem začeli notranjevarnostni postopek, v katerem bodo očitki preverjeni," je za Slovenske novice sporočila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

"Potrjujemo, da je posebni oddelek SDT prejel dve prijavi v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi na Policijski upravi Koper," so časniku sicer brez imen potrdili na SDT.

Marjan Šarec in Jana Ahčin Novice Šarec za sprejem predsednice računskega sodišča postavil častno četo #video

Kriminalisti naj bi za informacije in druge usluge prejemali denar

Kot dodaja časnik, naj bi visoke policijske uslužbence naznanila Nysret Hoxhay in David Klemenc, ki sta trenutno v priporu zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Kriminalisti naj bi se sestajali z njima, jima izdajali podatke, določene kriminalce pa naj bi celo ščitili.

V zameno za informacije in domnevne druge usluge naj bi ju napeljevali h kaznivemu dejanju kraje, medtem ko sta bila istočasno oba na prikritih preiskovalnih ukrepih, o čemer naj bi ju po navedbah Hoxhaya in Klemenca policijski uslužbenci vnaprej obveščali. Kriminalisti naj bi za informacije in druge domnevne usluge prejemali denar.

Dušan Smodej Novice Afera radiator: "Imamo tri osumljence, odkrili smo osem oškodovancev"

Hoxhay in Klemenc menita, da so ju domnevno "skorumpirani policisti" kaznovali

Za naznanitev domnevno nečednih ravnanj naj bi se po pisanju časnika odločila, ker jima naj ne bi povedali, da ju bodo kljub domnevnemu sodelovanju priprli zaradi obtožb o prometu s prepovedanimi drogami. Menita, da so ju domnevno "skorumpirani policisti" kaznovali, ker z njimi nista hotela sodelovati pri nepravilnostih. Hoxhay tudi trdi, da pri njem niso našli grama prepovedane droge, dodajajo Slovenske novice.

Internet, heker Novice Goljufi se izdajajo za pomočnika generalnega direktorja policije Policija Novice Zapeljal na teraso lokala in poškodoval goste

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin