SiolNET. Novice Slovenija
2,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministrstvo bi iz projekta drugi tir umaknilo sodelovanje z zalednimi državami

2,00

termometer

Drugi tir | Druga sprememba se nanaša na gradnjo dodatnega tira ob novi progi. | Foto: Računsko sodišče
Druga sprememba se nanaša na gradnjo dodatnega tira ob novi progi. Foto: Računsko sodišče

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo predlog novele zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom med Divačo in Koprom. Predviden je umik možnosti sodelovanja zalednih držav iz projekta in omogočanje gradnje dodatnega tira ob novi progi.

"Aktualna vlada ocenjuje, da je železnica eden od najpomembnejših infrastrukturnih sistemov, ki ne sme končati v tujih rokah," so zapisali na ministrstvu.

Možnost vstopa tujega kapitala v projekt je s predlogom novele že lani spomladi poskušala izločiti tedanja opozicija, a so ji poslanci pokazali rdečo luč.

Druga sprememba se nanaša na gradnjo dodatnega tira ob novi progi. "Ker imamo projektno podjetje 2TDK, je smiselno, da to podjetje gradi tudi dodatni tir. Prav tako je tudi investitorstvo za oba nova tira urejeno na enak način," so pojasnili. Obe spremembi sta po oceni ministrstva dobri tako za projekt kot tudi za državo.

Predlog novele je v medresorskem usklajevanju, na ministrstvu ocenjujejo, da bi bila lahko sprejeta do konca leta.

2TDK_2TIR-NOCNA-DIVACA Novice Drugi tir: družbeno odgovoren projekt Predor Novice Pogled od blizu: kako gradijo drugi tir #video Kraška jama Novice Na trasi drugega tira odkrili tako veliko jamo, da jim je zmanjkalo vrvi Gradnja drugega tira Novice Pri gradnji drugega tira našli zanimivost, ki bi lahko rešila težave z vodo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin