Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 1. 2023,
10.23

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

119

Natisni članek

Ljubljana Maribor zavetišče za živali Urška Klakočar Zupančič

Nedelja, 8. 1. 2023, 10.23

1 leto, 3 mesece

Klakočar Zupančičeva ob obisku zavetišča posvojila mačko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

119

Urška Klakočar Zupančič |  Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je ob obisku Zavetišča za živali Maribor posvojila mačko. Klakočar Zupančičeva je v intervjuju za Siol.net povedala, da ima doma že posvojenega psa, poleg tega je lastnica konja in želve.  | Foto Bojan Puhek

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je ob obisku Zavetišča za živali Maribor posvojila mačko. Klakočar Zupančičeva je v intervjuju za Siol.net povedala, da ima doma že posvojenega psa, poleg tega je lastnica konja in želve.

Foto: Bojan Puhek

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je v petek obiskala Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana in v soboto Zavetišče za živali Maribor. Pri tem pa izrazila hvaležnost vodstvu zavetišča za skrb za živali in za dobre življenjske pogoje. Prav je, da ljudje poskrbimo za druga živa bitja, saj nismo pomembni le mi, so njene besede v današnjem sporočilu za javnost povzeli v DZ. Ob obisku mariborskega zavetišča je posvojila mačko. 

Klakočar Zupančič je zavetišče v Mariboru obiskala v spremstvu Franca Doverja, direktorja Javnega podjetja Snaga, ki upravlja z zavetiščem, in vodje zavetišča Katje Ferlič. Ogledala si je tamkajšnje prostore, živali v karanteni ter druge pse in mačke, so pojasnili v DZ.

Dover je ob tej priložnosti podčrtal, da se s sodelavci po svojih najboljših močeh trudijo lepo skrbeti za živali, Ferlič pa je dodala, da je zavetišče prehoden dom za pse in mačke, ki so jih ljudje zavrgli, mučili ali so zaradi drugih razlogov ostale brez svojih lastnikov. Živali v zavetišču zdravstveno oskrbijo, sterilizirajo ali kastrirajo in jim skušajo čim prej najti nove lastnike. Ob tem osveščajo ljudi o pomenu odgovorne posvojitve živali.

Klakočar Zupančič, ki je ob tej priložnosti posvojila mačko, je spomnila, da nam "male živali prinašajo ogromno veselja in ljubezni, hkrati z njimi pride tudi odgovornost, saj gre za nemočna bitja, ki so človeku prepuščena na milost in nemilost".

Urška Klakočar Zupančič
Novice Urška Klakočar Zupančič: Upam, da bodo Joc Pečečnik in njemu podobni začeli razmišljati manj kapitalistično #video

Zaščita živali ena od prioritet Klakočar Zupančičeve

Spomnila je, da je ena od prioritet njenega dela tudi izboljšanje področja varstva in zaščite živali. Z namenom učinkovitega naslavljanja in reševanja težav in izzivov na tem področju bo v DZ 16. januarja potekal posvet, na katerem bodo sodelovale nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s področjem varstva in zaščite živali ter najvišji predstavniki državnih organov, združenj občin v Sloveniji, drugih organov in izobraževalnih institucij.

Na posvetu bodo odprte teme odgovornega lastništva oziroma skrbništva, omogočanja kakovostnega življenja živalim, zavetišča zanje, zavetišča za eksotične živali, učinkovit nadzor in preganjanje trpinčenja živali itd.

Zakonodaja že sedaj predvideva dobre rešitve, določena področja bo treba spremeniti oz. urediti, je sklenila Klakočar Zupančič.

Urška Klakočar Zupančič posvet o živalih
Novice Urška Klakočar Zupančič: Izboljšanje položaja živali je ena od prioritet mojega mandata
Joc Pečečnik
Novice Pečečnik odgovaja Klakočar Zupančičevi: Zato odhajajo drugam
Urška Klakočar Zupančič
Novice Klakočar Zupančičeva na Dunaj letela s falconom #video
Joc Pečečnik, Urška Klakočar Zupančič
Novice Klakočar Zupančičeva odgovarja Pečečniku
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je sprejela kolednike Misijonskega središča Slovenije
Novice Koledniki zapeli Urški Klakočar Zupančič #foto
Ne spreglejte