SiolNET. Novice Slovenija
5,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kje se lahko brez naročanja spet cepite proti covid-19; poglejte, koliko cepiva imajo in katerega

5,43

termometer

Cepljenje v Kanadi
V nekaterih cepilnih centrih spet omogočajo cepljenje brez predhodnega naročanja. Na Notranjskem bodo cepljenim omogočili pridobitev mobilne identitete smsPASS. Foto: Reuters

V petek in soboto bodo v cepilnih centrih Zdravstvenih domov Trbovlje, Domžale, Murska Sobota ter na Notranjskem omogočali cepljenje proti covid-19 brez predhodnega naročanja. Pridejo lahko vsi, ki so starejši od 16 let, še niso bili cepljeni, ki bolezni covid-19 niso preboleli v zadnjih šestih mesecih in so trenutno brez znakov okužbe.

S trboveljske občine so sporočili, da se zainteresiranim osebam za cepljenje ni treba predhodno naročiti, lahko samo pridejo na cepljenje, ki bo v petek. S seboj morajo imeti zdravstveno kartico. Drugi odmerek cepiva proizvajalca Pfizer, s katerim jih bodo cepili, bo na voljo predvidoma čez tri tedne, takrat bodo tudi tisti, ki se bodo cepili v petek, ponovno povabljeni na cepljenje. Na razpolago bodo imeli približno 300 odmerkov cepiva.

V Domžalah 540 odmerkov Johnson & Johnson

Neprijavljene bodo v soboto cepili v Zdravstvenem domu Domžale. Na voljo bo 540 odmerkov cepiva Johnson & Johnson, za katerega je potreben samo en odmerek. Cepili pa bodo po vrstnem redu prihoda.

cepivo Johnson & Johnson Novice V Sloveniji trenutno 380 tisoč odmerkov cepiv

Na Notranjskem cepiva AstraZenece dovolj za vse državljane

Ta konec tedna bo začela z množičnim cepljenjem prebivalstva tudi civilna zaščita za Notranjsko skupaj z občinskimi štabi civilne zaščite desetih primorsko-notranjskih občin in štirimi zdravstvenimi domovi v notranjski regiji. V petek bo cepljenje potekalo v kulturnem domu v Sežani in Krpanovem domu v Pivki. V soboto bodo potekala cepljenja v zdravstvenih domovih v Postojni, Ilirski Bistrici, Cerknici in v športni dvorani Osnovne šole Hrpelje.

V vseh šestih krajih bodo cepilne ekipe uporabljale cepivo proizvajalca AstraZeneca, cepijo pa se lahko vsi prebivalci države, ne glede na kraj bivanja. Z akcijo želijo odločno in učinkovito preprečiti nadaljnje širjenje virusa, omogočiti družbi dokaj nemoten vstop v poletje in predvsem preprečiti, da bi se jeseni ponovil nov val okužb, kot smo jim bili priče lani. Na vseh cepilnih mestih, razen v Hrpeljah, bodo po sedanjih napovedih cepljenim omogočili pridobitev mobilne identitete smsPASS.

Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk je za STA povedal, da bodo cepili le s prvim odmerkom cepiva, bodo pa cepljeni dobili datum za drugi odmerek cepiva. Cepili bodo vse zainteresirane prebivalce Slovenije, starejše od 18 let.

"Cepiva je na posameznih cepilnih mestih trenutno dovolj, NIJZ pa nam je obljubil dostavo še deset tisoč enot cepiva, ki ga bomo hranili na enem od cepilnih mest in ga po potrebi dostavljali na druge lokacije. Cepiva je tako za vse zainteresirane dovolj, prav tako bo na posameznih cepilnih mestih tudi več cepilnih ekip," je še povedal Curk.

Cepljenje prvič še v Murski Soboti

V soboto bodo prvič brez naročanja cepili tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota. Za prvo cepljenje nenaročenih v Pomurju imajo pripravljenih 1.500 odmerkov cepiva AstraZenece, cepili pa bodo od 12.30 do 19.30. Potrebna je kartica zdravstvenega zavarovanja. V Pomurju je precepljenost sicer med slabšimi v državi, v soboškem zdravstvenem domu pa pravijo, da pri naročenih odpovedi ni bilo.

Doslej so množična cepljenja proti covid-19 izvajali v Celju, Krškem, Ajdovščini in na Bledu.

Farmacevt, Stephen Brandenburg Digisvet Farmacevt, ki je sabotiral cepivo Moderne, bo to zelo obžaloval cepivo Johnson & Johnson Novice Ali cepivo znamke Janssen res drugače deluje pri prebolevnikih? #video Cepljenje covid-19 Novice Na cepljenje zaradi poti v tujino in ne zaradi strahu pred virusom #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin