SiolNET. Novice Slovenija
3,94

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kandidat za župana bo kazensko ovadil člane volilne komisije

3,94

termometer

volitve
Foto: Ana Kovač

V Šmarjeških Toplicah, kjer sta po neuradnih izidih občinske volilne komisije Marjan Hribar in dozdajšnja županja Bernardka Krnc zbrala enako število glasov, je županski kandidat Marjan Hribar zaradi nepravilnosti na nedeljskih volitvah napovedal ovadbe članov volilnega odbora in volilne komisije.

Hribar je povedal, da bo kazenske ovadbe "verjetno podal danes". Potrdil je, da se te nanašajo na domnevne nepravilnosti pri ravnanju volilnih odborov in občinske volilne komisije.

Marjan Hribar Novice Šmarješke Toplice: glas prednosti za Hribarja, na enem od volišč bodo volili znova #video

Zaplet v Beli Cerkvi

Kot je povedal novinarjem, se prvi nanaša na dogodek v Beli Cerkvi, kjer naj bi volivka že označila svojo izbiro, nato pa naj bi nekdo drug njeno odločitev prečrtal in obkrožil drugo možnost. Omenjeno glasovnico naj bi celo zmečkal. Volilni odbor je potem to glasovnico označil za neveljavno, komisija pa se je odločila drugače in jo, ne "da bi poznala ozadje", štela za veljavno ter s tem, kot meni Hribar, spremenila volilni izid.

Šmarješke Toplice Novice V Šmarjeških Toplicah bo o županu morda odločal žreb

"Zlorabili so notranje informacije"

Za drugo domnevno nepravilnost je označil ugotavljanje veljavnosti glasovnice v Orešju, kjer se naj bi volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke, zaradi česar so glasovnico šteli za neveljavno.

V tretjem primeru naj bi v vsaj treh primerih volitev na domu posamezniki "iz nasprotnega tabora" vplivali na voljo volivcev tako, da naj bi v nedeljo popoldne "zlorabili notranje informacije" in obiskali nekaj volivcev, ki niso prišli volit na volišče, je še povedal Hribar.

Aleš Bržan Novice Koper: Sedem glasov v prid Bržana, Popovič se bo pritožil #video

Oba sta prejela 1.016 glasov

Hribar je v ponedeljek vložil dva ugovora, Krnčeva pa enega. Krnčeva, ki je bila v torek na dopustu in se na telefonske klice ni odzivala, je ugovor danes potrdila. "O vsebini ne bom govorila, o tem bo odločala občinska volilna komisija," je še dejala.

Hribar in Krnčeva, oba kandidata s podpisi volivcev, sta sicer zbrala vsak po 1.016 glasov, izid pa je bil tesen že v prvem krogu županskih volitev.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mihagapiha / 05.12.2018. ob 12:19 +3 0

  Texas po Balkansko. Za mnoge leto 45 še vedno ni končano.... Butale rules. 😎

  +3 0
 • jugo1948 / 05.12.2018. ob 12:07 +2 0

  Je že prav, da so v komisijah taki ljudje, ki jim gre zaupati! Večinoma pa so tam samo taki, ki so pod vplivom strankarskih pritiskov, ali pa so napol pismeni in jim tisto denarno nakazilo za prisotnost na volišču, pomeni v danem trenutku največ. Seveda so potem zbegani, saj sploh ne vedo čemu so tam.

  +2 0
 • cuota / 05.12.2018. ob 13:20 +1 0

  Vsi tisti,ki vas vabijo v volilno komisijo (dobite48 EUR za 10 urno ali lahko 15 urno delo)ZAVRNITE!

  +1 0
delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin