SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šmarješke Toplice: glas prednosti za Hribarja, na enem od volišč bodo volili znova #video

0,10

termometer

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes zvečer priznala še en glas županskemu kandidatu Marjanu Hribarju, ki ima zdaj tako en glas prednosti pred dosedanjo županjo Bernardko Krnc. Po obravnavi ugovorov je komisija odločila še, da bodo na volišču v Beli Cerkvi volitve ponovili, je povedal predsednik komisije Fredi Bančov. Volitve bodo predvidoma ponovili 16. decembra, takrat pa bo znan tudi zmagovalec županskih volitev.

V Šmarjeških Toplicah, kjer sta Marjan Hribar in dozdajšnja županja Bernardka Krnc po neuradnih izidih drugega kroga županskih volitev zbrala enako število glasov, je občinska volilna komisija zvečer obravnavala ugovore, vložene na delo volilnih odborov.

volitve Novice Kandidat za župana bo kazensko ovadil člane volilne komisije

Komisija zavrnila ugovor Krnčeve

Na komisiji so Hribarju priznali še en glas, kar pomeni, da ima zdaj pred Krnčevo en glas prednosti. Hkrati je komisija odločila, da bodo na volišču v Beli Cerkvi volitve morali ponoviti, je sporočil predsednik komisije Fredi Bančov.

Volitve na omenjenem volišču bodo ponovili 16. decembra, takrat bo tudi uradno znano, kdo je zmagovalec županskih volitev v Šmarjeških Toplicah. Ugovor je sicer vložila tudi Krnčeva, a ga je komisija zavrnila kot neutemeljen.

Šmarješke Toplice Novice V Šmarjeških Toplicah bo o županu morda odločal žreb

Hribar z glasom prednosti pred dozdajšnjo županjo

Hribar in Krnčeva sta po prvotnih neuradnih izidih drugega kroga županskih volitev zbrala vsak po 1.016 glasov. Po današnji odločitvi občinske volilne komisije ima Hribar 1.017 glasov. Volilna komisija mu je namreč priznala glas z glasovnice, ki je bila sprva zavržena kot neveljavna. Na omenjeni glasovnici se je volivka podpisala pod Hribarjevim imenom, vendar pa ni obkrožila številke.

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na domnevne nepravilnosti na volišču v Beli Cerkvi, kjer se je volilna komisija zdaj odločila za ponovitev volitev. Kot je Hribar povedal v ponedeljek po vložitvi svojih ugovorov, naj bi volivka v Beli Cerkvi že označila svojo izbiro, nato pa naj bi nekdo drug njeno odločitev prečrtal in obkrožil drugo možnost.

Omenjeno glasovnico naj bi celo zmečkal. Volilni odbor je omenjeno glasovnico označil za neveljavno, komisija pa se je odločila drugače in jo štela za veljavno. S tem je komisija po mnenju Hribarja spremenila volilni izid.

Franci Matoz odvetnik Novice Matoz pojasnil, zakaj v Kopru zahtevajo ponovno štetje #video

Kandidat za župana bo o ovadbah še razmislil

Hribar se je na današnjo odločitev volilne komisije odzval z besedami, da mu je bila odvzeta zmaga na županskih volitvah in da bodo zoper to odločitev poiskali vsa pravna sredstva na upravnem sodišču. V zvezi s ponovitvijo volitev v Beli Cerkvi pa se bodo še odločali, kaj in kako naprej, je dodal.

Potem ko je Hribar danes dopoldne napovedal ovadbe zoper člane volilnega odbora in volilne komisije, je zvečer povedal, da bo o ovadbah še razmislil. Krnčeva pa je medtem dejala, da je z odločitvijo komisije zelo zadovoljna in meni, da je to edina prava pot naprej.

Po besedah zastopnika Krnčeve Dušana Gorjanca se je njen ugovor nanašal na domnevne nepravilnosti pri oddaji glasov dveh opravilno nesposobnih volivcev na volišču v Šmarjeti. Tam naj bi namesto njiju volil nekdo drug, je dejal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin