SiolNET. Novice Slovenija
5,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša: Golf sem igral tudi z direktorjem in uredniki POP TV #video

5,74

termometer

"Jaz sem v dvajsetih letih, ko sem imel čas, igral golf s praktično vsemi, ki so takrat golf igrali v Sloveniji, tudi z omenjenima gospodoma. Igral sem ga tudi z direktorjem POP TV-ja, uredniki POP TV-ja, z mnogimi ljudmi, in to nima nikakršne zveze z nobenimi posli," je za Planet TV glede fotografij njegovega druženja s poslovnežema Andrejem Marčičem in Božom Dimnikom, ki jih je objavil POP TV, povedal premier Janez Janša.

"Z gospodoma, ki jih omenjate, nisem nikoli sklepal nobenih poslov in je žalostno, da samoimenovana KUL opozicija, ki nima nobenega programa, zdaj prek tega ustvarja nek vtis, da nekaj počne. Ničesar ne počne. Sproža afere in namesto da bi se pripravljala na gradnjo alternative za prihodnje volitve, misli, da bo s takimi patetičnimi poskusi kakorkoli vplivala na volivce," je še dodal premier Janša.

Bolnišnica, intenzivna nega Novice Koronavirus v Sloveniji: število mrtvih narašča Marjan Šarec, Zdravko Počivalšek, Miro Cerar Novice Pred kongresom: Ali lahko Počivalšek še prehiti Šarca?

Po poročanju Požareporta naj bi sicer bila decembra 2003 z Marčičem, Dimnikom in Janšo na Mavriciju tudi Andreja Zabret, danes poslanka LMŠ, prej pa solastnica oziroma soustanoviteljica podjetja Aico - Med, znanega po aferi prodaje operacijskih miz UKC Ljubljana. Zabretova naj bi bila takrat na Mavriciju skupaj z Igorjem Zabretom, svojim nekdanjim možem, s katerim sta se kmalu potem tudi razšla.

PCT potrdilo Novice Pogoj PCT potreben za večino javnega življenja v državi

Dimnik: Z Janšo se nisva nikoli pogovarjala o poslih

Dimnik, čigar hči je ena največjih dobaviteljic v slovenskem zdravstvu, se je danes odzval na zgoraj omenjene očitke. Kot je Dimnik povedal za Kanal A in POP TV, so srečanja s premierjem "odprta knjiga". Po njegovih besedah sta se sicer z Janšo velikokrat srečevala, a se nista nikoli pogovarjala o poslih.

"Še zdaleč ni šlo za lobistična, ampak zgolj za naključna druženja," je dejal Dimnik. Lobiranje pri enem od predstavnikov vlade pa bi bilo po njegovih besedah nespoštljivo.

Kot je še pojasnil Dimnik, sam na otoku Mauritius dopustuje že 40 let in naj bi se šele na recepciji golfa seznanil s predsednikom vlade. Tudi obisk Marčičeve jahte naj bi bil po njegovih besedah enako kot obisk pri Janši doma naključen.

Prav tako ni bil na teh srečanjih načrtovan ali sklenjen noben posel z državo, je še zagotovil Dimnik. Poudaril je še, da so podjetja v lasti njegove hčere posle z državo sklepala izključno preko javnih razpisov.

Ali je takšno prijateljevanje med Janšo in Dimnikom sploh dovoljeno, pa bo po poročanju medijev v nadaljevanju preverila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin