Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 3. 2020,
12.28

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

3

Natisni članek

Koronavirus Španija Madrid evakuacija Slovenci

Torek, 24. 3. 2020, 12.28

4 leta, 1 mesec

Iz Madrida let za vrnitev Slovencev v domovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

3

Madrid koronavorus Španija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Iz Madrida v Ljubljano bo v četrtek zvečer organiziran poseben let za slovenske državljane, ki se želijo vrniti v domovino, je danes na Twitterju objavilo slovensko ministrstvo za zunanje zadeve. Danes gre posebno letalo še v Prago po Slovence, ki so se v Evropo vrnili na tamkajšnje letališče. V sredo pa bo šlo posebno letalo tudi v Varšavo.

Vsi, ki se želijo vrniti s tem letom in MZZ o tem še niso obvestili, se lahko na let prijavo prek elektronske pošte slovenskega veleposlaništva v Madridu: sloembassy.madrid@gov.si.

Danes gre z ljubljanskega letališča proti Pragi posebno letalo, na katerem bo pet čeških državljanov in dva slovaška. V Slovenijo pa naj bi se vrnila skupina petih slovenskih državljanov, ki se je v Evropo vrnila iz Azije. Na tem letu bosta tudi dva Hrvata, so pojasnili na MZZ.

Za sredo se napoveduje tudi poseben let iz Ekvadorja do Frankfurta v Nemčiji. MZZ poziva vse slovenske državljane v Ekvadorju, ki si želijo v domovino, naj se nemudoma oglasijo na vbi@gov.si.

Že v ponedeljek so pozvali tudi slovenske državljane, ki so še v Čilu, da sporočijo interes za morebitni odhod v Evropo, in sicer na sloembassy.buenosaires@gov.si.

Španski vojaki
Novice Grozljivo: v zapuščenih domovih za ostarele našli tudi mrtve varovance

Uradni govorec kriznega štaba vlade Jelko Kacin je danes Slovence v tujini znova opozoril, da številne države pripravljajo nove ukrepe za zajezitev pandemije novega koronavirusa, ki bodo vplivali na možnost vračanja domov, in da je "sedaj skrajni čas za odločitev o vrnitvi domov, evakuacijski leti se polnijo," poroča STA.

Letalo koronavirus
Novice Iz Črne gore prispelo letalo s 26 slovenskimi državljani

Tako kot že zunanji minister Anže Logar v ponedeljek je še poudaril, da Slovenija z lokacij, kjer je že bil organiziran evakuacijski let, tega ne bo več organizirala.

Več kot tisoč Slovencev čaka na vrnitev v domovino

V tujini, drugih članicah EU ali tretjih državah naj bi bilo po podatkih MZZ-ja še več kot tisoč Slovencev, ki želijo nazaj v Slovenijo. Večina, približno 500, jih je v Evropi, od tega največ v Veliki Britaniji.

Letališče Jožeta Pučnika Brnik.
Novice V Slovenijo se je vrnilo 50 Slovencev iz Londona

V zadnjem tednu je MZZ-ju uspelo organizirati vrnitev več kot 300 slovenskih državljanov, z več kot 400 pa je MZZ navezal stike in jim pomaga z informacijami o možnostih vrnitve v Slovenijo.

Slovenci v tujini se lahko krizni celici konzularne službe MZZ javijo tudi prek spletne strani MZZ-ja na naslovu https://svvmzz.adapta.si/applicationturist.php

Novice Skupina Slovencev zavrnila evakuacijo s Kanarskih otokov #video
Ne spreglejte