SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz Madrida let za vrnitev Slovencev v domovino

0,48

termometer

Madrid koronavorus Španija |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iz Madrida v Ljubljano bo v četrtek zvečer organiziran poseben let za slovenske državljane, ki se želijo vrniti v domovino, je danes na Twitterju objavilo slovensko ministrstvo za zunanje zadeve. Danes gre posebno letalo še v Prago po Slovence, ki so se v Evropo vrnili na tamkajšnje letališče. V sredo pa bo šlo posebno letalo tudi v Varšavo.

Vsi, ki se želijo vrniti s tem letom in MZZ o tem še niso obvestili, se lahko na let prijavo prek elektronske pošte slovenskega veleposlaništva v Madridu: sloembassy.madrid@gov.si.

Danes gre z ljubljanskega letališča proti Pragi posebno letalo, na katerem bo pet čeških državljanov in dva slovaška. V Slovenijo pa naj bi se vrnila skupina petih slovenskih državljanov, ki se je v Evropo vrnila iz Azije. Na tem letu bosta tudi dva Hrvata, so pojasnili na MZZ.

Za sredo se napoveduje tudi poseben let iz Ekvadorja do Frankfurta v Nemčiji. MZZ poziva vse slovenske državljane v Ekvadorju, ki si želijo v domovino, naj se nemudoma oglasijo na vbi@gov.si.

Že v ponedeljek so pozvali tudi slovenske državljane, ki so še v Čilu, da sporočijo interes za morebitni odhod v Evropo, in sicer na sloembassy.buenosaires@gov.si.

Španski vojaki Novice Grozljivo: v zapuščenih domovih za ostarele našli tudi mrtve varovance

Uradni govorec kriznega štaba vlade Jelko Kacin je danes Slovence v tujini znova opozoril, da številne države pripravljajo nove ukrepe za zajezitev pandemije novega koronavirusa, ki bodo vplivali na možnost vračanja domov, in da je "sedaj skrajni čas za odločitev o vrnitvi domov, evakuacijski leti se polnijo," poroča STA.

Letalo koronavirus Novice Iz Črne gore prispelo letalo s 26 slovenskimi državljani

Tako kot že zunanji minister Anže Logar v ponedeljek je še poudaril, da Slovenija z lokacij, kjer je že bil organiziran evakuacijski let, tega ne bo več organizirala.

Več kot tisoč Slovencev čaka na vrnitev v domovino

V tujini, drugih članicah EU ali tretjih državah naj bi bilo po podatkih MZZ-ja še več kot tisoč Slovencev, ki želijo nazaj v Slovenijo. Večina, približno 500, jih je v Evropi, od tega največ v Veliki Britaniji.

Letališče Jožeta Pučnika Brnik. Novice V Slovenijo se je vrnilo 50 Slovencev iz Londona

V zadnjem tednu je MZZ-ju uspelo organizirati vrnitev več kot 300 slovenskih državljanov, z več kot 400 pa je MZZ navezal stike in jim pomaga z informacijami o možnostih vrnitve v Slovenijo.

Slovenci v tujini se lahko krizni celici konzularne službe MZZ javijo tudi prek spletne strani MZZ-ja na naslovu https://svvmzz.adapta.si/applicationturist.php

plaža Las Teresitas, Tenerife, Kanarski otoki (Španija) Novice Skupina Slovencev zavrnila evakuacijo s Kanarskih otokov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin