Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 3. 2020,
11.54

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Črna gora Koronavirus Brnik letalo vrnitev

Ponedeljek, 23. 3. 2020, 11.54

4 leta, 1 mesec

Iz Črne gore prispelo letalo s 26 slovenskimi državljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Letalo koronavirus | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Iz Podgorice je danes na ljubljansko letališče priletelo letalo s 26 slovenskimi državljani in njihovimi ožjimi družinskimi člani. Enajst jih je prišlo iz Črne gore, 15 pa s Kosova. Zunanje ministrstvo sporoča Slovencem v Indoneziji, da bo zanje organiziran polet domov.

Izredni polet Podgorica-Ljubljana-Podgorica je organizirala Črna gora. Na povratnem poletu iz Podgorice naj bi bilo 32 potnikov, so za STA sporočili z ministrstva za zunanje zadeve (MZZ).

Zunanje ministrstvo je danes na Twitterju objavilo tudi poziv slovenskim državljanom, ki so v Indoneziji, naj nemudoma sporočijo svoj interes za odhod v Evropo s posebnim letalom, ki ga bo organizirala Poljska.

Letališče Jožeta Pučnika Brnik.
Novice V Slovenijo se je vrnilo 50 Slovencev iz Londona

V preteklih dneh je na ljubljanskem letališču pristalo več letal s slovenskimi državljani, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa obtičali v tujini in so se želeli vrniti v domovino.

Pri vrnitvi v domovino pomagali 700 slovenskim državljanom

Zunanje ministrstvo je s pomočjo diplomatsko-konzularnih predstavništev in v sodelovanju s predstavništvi drugih držav do zdaj pomagalo pri vrnitvi okoli 700 slovenskim državljanom.

Na zunanjem ministrstvu ob tem pozivajo državljane, ki so še v tujini in razmišljajo o odhodu domov, naj se za to odločijo čim prej, saj je možnosti za vrnitev vse manj.

Po podatkih MZZ je v tujini še okoli tisoč slovenskih državljanov, ki jim njihovi sodelavci ves čas pomagajo pri iskanju rešitev za varno vrnitev domov.

O repatriaciji državljanov EU, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa obtičali v tujini, bodo danes na videokonferenci razpravljali tudi zunanji ministri povezave, med njimi slovenski zunanji minister Anže Logar.

Ne spreglejte