SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Hrvaška: Slovenija tega nima pravice početi

10

termometer

Piranski zaliv in rt Savudrija
Foto: Bojan Puhek

Hrvaško zunanje ministrstvo se je danes odzvalo na napovedi slovenskih pristojnih oblasti, da bi lahko hrvaškim ribičem izrekli denarne kazni, če bi brez dovoljenja lovili v delu Piranskega zaliva, ki po razsodbi arbitražnega sodišča pripada Sloveniji. Slovenija nima pravice uveljavljati svojih predpisov na območju Hrvaške, so ocenili v Zagrebu.

Dodali so, da slovenski predpisi veljajo zgolj za dejansko območje Slovenije in ne za tisto, ki je zapisano v arbitražni razsodbi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Hrvati Slovence pozivajo k zadržanosti

Hrvaški ribiči po navedbah Zagreba ribarijo na območjih, na katerih so tradicionalno lovili ribe tako pred kot po osamosvojitvi Slovenije in Hrvaške leta 1991, pristojni hrvaški organi pa na tem območju opravljajo svoje redne pristojnosti.

Hrvaško ministrstvo za zunanje zadeve je v sporočilu za javnost slovensko stran tudi ponovno pozvalo k zadržanosti in k temu, naj ne izvaja enostranskih ukrepov. Izrazilo je pričakovanje, da bo slovenska stran pokazala zavezanost mirnemu reševanju odprtih vprašanj in sprejela, da je mogoče samo s konstruktivnim dialogom najti rešitev za odprto vprašanje meje med državama.

 

Komentarji

21

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • tdamijan / 31.12.2017. ob 19:06 +10 0

  Madžari so jim jasno dali vedeti, ko je bil migrantski val, ko je poln hrvaški vlak beguncev zapeljal z oboroženimi policaji na Madžarsko, so jih takoj razorožili in vlak blokirali, to je poteza proti Hrvatom, drugače oni ne razumejo.

  +10 0
 • Stewen / 31.12.2017. ob 19:03 +9 0

  V iskalnik vpiši Vladimir Ibler in izberi članek o arbitraži. Velik hrvaški pravni strokovnjak, ki pa je žal že umrl v starosti več kot 100,je poudaril, da je treba arbitražo spoštovati

  +9 0
 • slov1ec / 31.12.2017. ob 18:39 +9 0

  Torej, tako so ocenili v Zagrebu. Tudi ocene so včasih ( večkrat ) napačne. Sicer pa, kdo jih pa sili v kršitve ??

  +9 0
delitve: 78
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin