SiolNET. Novice Slovenija
3,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Deroča voda v Kisovcu za seboj pustila pravo razdejanje #foto #video

3,64

termometer

Neurja z močnim dežjem in ponekod tudi točo, ki so se začela včeraj popoldne in se ponekod pojavljala še pozno v noč, so težave povzročala predvsem v Zasavju, Poljanski dolini, Posavju, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju. Neurje s točo je v Zagorju ob Savi povzročilo za milijon evrov škode, utrgalo se je več manjših plazov. Poglejte, kakšno razdejanje je za seboj pustila deroča voda v Kisovcu.

Po podatkih centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje je močno neurje s točo okoli 17. ure zajelo občino Zagorje ob Savi. V Zagorju, Kisovcu, Lokah pri Zagorju, Šemniku, Čolnišču, Izlakah, Šklendrovcu in Mošeniku je poplavilo okrog 20 stanovanjskih hiš, tri bloke, Osnovno šolo Kisovec, trgovini v Kisovcu in Zagorju ter nekaj gospodarskih poslopij.

toča Novice Ponekod po državi spet klestila debela toča #foto

Na ceste se je sprožilo več plazov. Zaradi naplavin je bila polovično zaprta regionalna cesta Trbovlje-Zagorje, cesta Šklendrovec-Podkum pa je bila zaradi plazu popolnoma zaprta.

Kisovec Foto: Mojca Kamnik Delno zaprte in poškodovane so bile ceste Mošenik-Podkrnice, Čolnišče-Mala Peč in cesta v Znojilah.

V Spodnjem Šemniku je hudournik spodjedel cesto na dolžini stotih metrov in je popolnoma zaprta.

toča Črnomelj Novice Takšna toča lahko ogroža življenja #video

Zaradi močnih nalivov morajo prebivalci krajev Šemnik, Loke pri Zagorju in krajevne skupnosti Jože Marn vodo preventivno prekuhavati.

Kisovec Foto: Mojca Kamnik V intervencijah je sodelovalo okoli sto gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Zagorje mesto, Loke, Šentlambert, Izlake, Čolnišče, Čemšenik in Kotredež. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali še delavci Javnega komunalnega podjetja Zagorje in Cestnega gradbenega podjetja Kisovec.

Kisovec Foto: Mojca Kamnik

V Zagorju ob Savi je neurje s točo povzročilo škode za milijon evrov. Kot so v sredo za STA povedali za tamkajšnji občini, sta še zaprti cesti Podkrnica-Mošenik-Sava in cesta od Xelle proti Stahovljam in Mareli.

Na lokalnih cestah je po prvih ocenah škode za okoli 400.000 evrov, vsaj še 300.000 evrov škode pa je na vodotokih in hudourniških strugah. Škodo na stanovanjskih objektih še ocenjujejo, trije stanovanjski bloki v Kisovcu so bili poplavljeni, pod vodo je bilo tudi več stanovanjskih hiš in trgovski center v Kisovcu.

V Šentlambertu pa je toča velikosti jajc poškodovala več avtomobilov in dve strehi.

Kisovec Foto: Mojca Kamnik

V Občini Trbovlje je zaradi močnega neurja poplavilo kletne prostore bloka, trgovine, dveh poslovnih prostorov, telovadnice Osnovne šole Trbovlje in dvorane Glasbene šole. Gasilci so črpali vodo iz poplavljenih objektov in čistili odtočne jaške. V Bevškem je odtrgalo del regionalne ceste Trbovlje-Zagorje. Močno je poškodovan tudi odsek ceste Rovte-Planinska vas.

V intervencijah je sodelovalo skupaj 25 gasilcev iz Gasilskega zavoda Trbovlje in Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje-mesto. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali še delavci trboveljskega komunalnega podjetja in Cestnega gradbenega podjetja Kisovec.

Kisovec Foto: Mojca Kamnik Kisovec Foto: Mojca Kamnik

Kisovec Foto: Blaž Gračar

Kisovec Foto: Blaž Gračar

Kisovec Foto: Blaž Gračar

Toča Thumb Digisvet Trdijo, da poznajo resnico o toči, ki je razbila Črnomelj Posledice toče v Črnomlju, v Beli krajini. Novice Petkovo neurje v Črnomlju povzročilo za 18,5 milijona evrov škode #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin