SiolNET. Novice Slovenija
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Daljše vrste za testiranje kot za cepljenje #video

0,70

termometer

Če bi imeli višjo precepljenost, bi bile razmere boljše, je prepričana stroka. A nič ne kaže, da bomo kmalu dosegli želenih 70 odstotkov, saj zanimanje za cepljenje še naprej upada. Včeraj je bilo cepljenih zgolj 4.800 oseb. So pa znova daljše vrste za testiranje. Po besedah cepljenih, ki so danes v Ljutomeru in Lenartu prejeli svoje prve odmerke, so se za zaščito odločili predvsem zaradi enostavnejšega izpolnjevanja PCT-pogoja, brez pogostega testiranja. 

Pred Zdravstvenim domom Ljutomer je bila daljša vrsta že nekaj minut pred 12. uro, ko so začeli cepljenje. Med prvimi se je cepila Janja Žinko, predvsem zato, da bo lahko v službi tudi brez testiranja izpolnjevala PCT-pogoj.

"Načeloma sem še kolikor toliko zdrava in pravzaprav nisem bila za to, da bi se cepila, ampak tako pač je in upam, da bo vse v redu," je dejala Žinkova.

"Stanje v Sloveniji je takšno, da pravzaprav niti nimamo izbire, čeprav pravijo, da je prostovoljno, ampak moja služba je odvisna od tega, tako da sem se cepila," pa je povedala Anja Kotnik.

Ponekod vrsta za cepljenje, drugod za testiranje

V Ljutomeru in okolici so po uveljavitvi PCT-pogojev v javnem življenju zaznali velik porast zanimanja za cepljenje in omogočili tudi dodatne termine. V pol ure vožnje oddaljenem Lenartu pa je zgodba povsem drugačna. Tam je pred zdravstvenim domom precej daljša vrsta za hitro testiranje. Na hitri test je danes čakala tudi Danijela Eferl.

"Mislim, da je malo nezaupanja v cepivo. Ali pa je mogoče prisila vlade, ki nam narekuje te koronske ukrepe," je povedala za Planet TV.

Kljub naporom in promociji cepljenja v Lenartu večjega zanimanja za cepljenje ni. Ob PCT-pogojih je po besedah pomočnice direktorja zdravstvenega doma pri starejših razlog za cepljenje predvsem blažja oblika bolezni, če bi se okužili.

"Mlajši pa se večinoma cepijo ali zaradi potrebe službe ali pa zato, ker jih je v to prisilil PCT-pogoj," je še dejala Klavdija Dvoršak.

Cepljenje proti covid-19 Novice Slovenija v cepljenju spet zaostaja za Evropo #video slovenska vojska Novice Znano je, kaj se bo zgodilo s slovenskimi vojaki brez pogoja PC Smrt, svečka, sveča Digisvet Groteskna nagrada za umrle proticepilce: so šli predaleč? covid Novice To so nove številke okuženih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin