SiolNET. Novice Slovenija
3,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preplah v Kopru: moška v čakalnico vstopila mimo zaposlenih #video

3,20

termometer

Danes zjutraj je v eno od čakalnic Zdravstvenega doma Koper mimo pravil vstopil potencialno okužen moški. Zdravstveni dom je bil zaradi tega dogodka nekaj časa zaprt. Do podobnega primera je prišlo tudi v ambulanti za nujne primere v Bonifiki. Po poročanju Primorskih novic se je na koncu izkazalo, da moška nista okužena z novim koronavirusom.

V Sloveniji imamo danes do 13. ure 31 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupaj so pristojni testirali 1.643 ljudi.

tlz Novice Novi podatki: okuženih je 34 ljudi
Da bi preprečili širjenje novih okužb, je svet za nacionalno varnost včeraj sprejel tudi nekatere ukrepe, med drugim bo Slovenija na meji z Italijo uvedla kontrole, večje športne prireditve bodo potekale brez gledalcev, prireditve v zaprtih prostorih pa lahko sprejmejo največ sto udeležencev. Več o ukrepih preberite v članku Novi ukrepi: na letališču bodo merili temperaturo, kontrole na meji ...

Ne hodite k zdravniku, pokličite ga po telefonu

Pristojni opozarjajo, da naj potniki, ki so se vrnili z območij, kjer je razširjen novi koronavirus, in po vrnitvi kažejo simptome, naj ostanejo doma in se izogibajo stiku z drugimi ljudmi. Pokličejo naj izbranega ali dežurnega zdravnika in mu povedo za svoje težave. Z zdravnikom se bodo nato dogovorili za pregled oziroma dobili nasvet glede na zdravstveno stanje. 

Vstopil v zdravstveni dom in ni upošteval nobenih navodil

Zdravstveni dom v Kopru so okoli 11. ure spet odprli, na koncu pa se je izkazalo, da moški ni bil okužen z novim koronavirusom. Zdravstveni dom v Kopru so okoli 11. ure spet odprli, na koncu pa se je izkazalo, da moški ni bil okužen z novim koronavirusom. Foto: Bralec V zdravstvenem domu v Kopru pa ugotavljajo, da kljub opozorilom ljudje ne upoštevajo navodil. Danes zjutraj je namreč v starem zdravstvenem domu v središču Kopra vstopil moški z znaki virusnega obolenja, ki ni upošteval nobenih navodil, niti ni povedal, da prihaja z območja, kjer je večje število okuženih ljudi, niti da je bil v stiku z okuženim z novim koronavirusom, poroča STA.

"Ljudje so vedno bolj neodgovorni"

"Na žalost vedno bolj ugotavljamo, da so ljudje vedno bolj neodgovorni. Ne držijo se navodil, ki jih dajejo NIJZ, ministrstvo za zdravje in osebni zdravniki," je za STA izpostavila strokovna vodja Zdravstvenega doma (ZD) Koper Ljubica Kolander Bizjak.

Ko so ugotovili, kaj se je zgodilo, so zdravstveni dom takoj zaprli, popisali vse ljudi, ki so bili z njim v stiku, ter očistili in razkužili vse prostore v pritličju, kjer se je gibal potencialno okužen moški. Njega so napotili na odvzem brisa, medtem pa je moški ostal v izolaciji.

Zdravstveni dom so okoli 11. ure po izvedenih ukrepih spet odprli, na koncu pa se je izkazalo, da moški ni bil okužen z novim koronavirusom.

Podoben primer se je po pisanju STA danes zgodil tudi na urgenci v enoti na Bonifiki, čeprav so navodila za ravnanje objavljena na vidnem mestu. Tudi tam so izvedli vse potrebne ukrepe, test pa je pokazal, da moški prav tako ni okužen s prej omenjenim virusom.

Preberite še:

Koronavirus Novice Sedem ključnih stvari o novem koronavirusu. Druga je še posebej pomembna. #video cerkev Novice Bodo zaradi novega koronavirusa v cerkvah odpovedali maše? Koronavirus Novice Koronavirus se širi tudi po Balkanu Koronavirus Italija Digisvet Zanimiv ukrep: kako bodo Italijane "prisilili", da ostanejo doma Kolosej Posel danes Hit začasno zapira vse igralnice na Goriškem #video Wuhan Novice Kitajska: v zadnjih 24 urah le 19 novih primerov koronavirusa koronavirus ZDA Novice V ZDA že 700 okuženih in 27 mrtvih zaradi koronavirusa 12312 Novice Karantena v Italiji: ljudi pozivajo, da ostanejo doma, pred trgovinami vrste #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin