Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2020,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

32

Natisni članek

cerkev Koronavirus ukrepi Slovenska škofovska konferenca

Torek, 10. 3. 2020, 11.32

4 leta, 1 mesec

Bodo zaradi novega koronavirusa v cerkvah odpovedali maše?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

32

cerkev | Na Slovenski škofovski konferenci (SŠK) pojasnjujejo, da bodo posodobljena navodila za obhajanje svetih maš ta konec tedna predvidoma objavili v sredo. | Foto Bojan Puhek

Na Slovenski škofovski konferenci (SŠK) pojasnjujejo, da bodo posodobljena navodila za obhajanje svetih maš ta konec tedna predvidoma objavili v sredo.

Foto: Bojan Puhek

Minister za zdravje Aleš Šabeder je na današnji tiskovni konferenci pojasnil, da prepoved zbiranja v prostorih, kjer je naenkrat prisotnih več kot sto oseb ne velja za verske obrede, poroke in pogrebe. To pomeni, da bodo v cerkvah in drugih verskih objektih za zdaj lahko po lastni presoji opravljali verske obrede.

S Slovenske škofovske konference (SSK) so pred tem sporočili, da bodo zaradi včerajšnje odredbe Sveta za nacionalno varnost o prepovedi zbiranja v zaprtih prostorih za več kot sto ljudi predvidoma v sredo objavili posodobljena navodila za obhajanje svetih maš ta konec tedna.

Koronavirus
Novice V Sloveniji do zdaj 25 primerov okužbe s koronavirusom #video

Pri bogoslužju zaradi koronavirusa že veljajo nekateri ukrepi

Ob tem so pojasnili, da so v katoliških cerkvah in pri bogoslužju že v veljavi nekateri ukrepi. Duhovniki so tako izpraznili kropilnike z blagoslovljeno vodo ob vhodu v cerkev, verniki pa se pri vhodu v cerkev spoštljivo pokrižajo in pokleknejo, kar nadomesti pokrižanje z blagoslovljeno vodo.

Zaradi novega koronavirusa so iz slovenskih katoliških cerkva že umaknili blagoslovljeno vodo. | Foto: Ana Kovač Zaradi novega koronavirusa so iz slovenskih katoliških cerkva že umaknili blagoslovljeno vodo. Foto: Ana Kovač

Novice Zaradi koronavirusa iz slovenskih cerkva umikajo blagoslovljeno vodo #video

Slovenski škofje vernike pozivajo, naj upoštevajo navodila

Prav tako že zdaj velja pravilo, da duhovniki in verniki pri pozdravu miru opustijo stisk roke. Vernike ob tem prosimo, da obhajilo spoštljivo prejemajo samo na roko, so sporočili s SŠK. Ob tem so še poudarili, da slovenski škofje slovenske katoličane vabijo k upoštevanju navodil za preprečevanje epidemije novega koronavirusa v Sloveniji ter k molitvi za zdravje in blagoslov naroda.

Ne spreglejte