SiolNET. Novice Slovenija
5,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki: Igor Kadunc prevzema vodenje STA. Bo tudi direktor RTV Slovenija?

5,59

termometer

Igor Kadunc
Igor Kadunc Foto: STA

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije (STA) je danes obravnaval kandidaturo Igorja Kadunca za direktorja agencije. Kadunc je edini oddal prijavo na razpis in 31. oktobra prevzema vodenje STA kot vršilec dolžnosti direktorja, polni mandat pa nastopi z novim letom, so odločili nadzorniki. Odločitev je bila sprejeta z večino glasov nadzornikov, je po končani seji povedal predsednik nadzornega sveta Mladen Terčelj.

Kadunc pa se želi prek delovnega sodišča tudi vrniti na mesto direktorja RTV Slovenija, saj meni, da je bil postopek imenovanja Andreja Graha Whatmougha oporečen.

Uroš Urbanija, Bojan Veselinovič Novice Urbanija: Ker Veselinovič ni imel več argumentov, je raje odstopil #video Igor Kadunc Novice "Višja raven" francoščine Igorja Kadunca: bere počasi, piše samo delno pravilno

 "Razume skoraj vse, kar prebere"

Ko je STA 1. septembra objavila razpis za novega generalnega direktorja, je bila med pogoji za imenovanje tudi zahteva po višji ravni znanja vsaj enega svetovnega jezika. Kot smo že poročali, je Kadunc k svoji prijavi na delovno mesto kot dokazilo za izpolnjevanje tega pogoja priložil potrdilo o opravljenem univerzitetnem tečaju tujega jezika. Natančneje francoščine. Na potrdilu, ki ga je pridobil med študijem še v obdobju Jugoslavije, je med drugim navedeno:

  • jezik sicer obvlada aktivno, vendar
  • piše počasi in samo delno pravilno,
  • bere počasi, vendar razume skoraj vse, kar prebere,
  • govori razumljivo, vendar ne povsem tekoče in razumljivo,
  • razume brez težav, če ga vsakdanje nagovorimo,
  • njegovo strokovno znanje jezika je zadovoljivo.

Več v članku "Višja raven" francoščine Igorja Kadunca: bere počasi, piše samo delno pravilno.

državni zbor Novice Koalicija poziva STA k popravku cenika

Kadunc še vedno v boju za RTV Slovenija

Že februarja letos pa je Kadunc, potem ko ni dobil novega mandata na vrhu RTV Slovenija, na delovnem sodišču vložil tožbo zoper imenovanje svojega naslednika Andreja Graha Whatmougha. Za STA je februarja pojasnil, da je zakone treba spoštovati tako, kot so zapisani. Novoizvoljenemu generalnemu direktorju je med drugim očital, da ne izpolnjuje formalnih pogojev za prevzem funkcije.

Med drugim je opozoril na pomanjkanje vodstvenih izkušenj Graha Whatmougha. Med razpisnimi pogoji za novega generalnega direktorja je namreč zahtevanih tudi najmanj deset let delovnih izkušenj ter usposobljenost za organiziranje in vodenje večjih organizacijskih sistemov. "Kaj to je, se ve, ker je natančno določeno v 55. členu zakon o gospodarskih družbah," je po poročanju STA na Facebooku zapisal Kadunc.

Igor Kadunc Novice Kadunc bo izvolitev novega direktorja RTV izpodbijal na sodišču Igor Kadunc Novice Predstavljamo, kdo je bil za odstavitev Kadunca in kdo ne

Po RTVS je mogoče slišati, da se, če Kaduncu na sodišču uspe doseči razveljavitev imenovanja novega direktorja in s tem svojo vsaj začasno vrnitev na vrh RTVS, ki ga je vodil pred Grahom Whatmoughom, lahko zgodi, da bomo dobili Igorja Kadunca, ki bo hkrati na vrhu STA in RTVS. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin