SiolNET. Novice Slovenija
0,86

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Očitki o trgovanju z glasovi: kaj pravita Šarec in Jelinčič?

0,86

termometer

Zmago Jelinčič
Foto: Ana Kovač

Premier Marjan Šarec še vedno ne razkriva, ali bo na sprejem proračuna vezal zaupnico. Je pa podpora proračunu načeloma zagotovljena. Podporne glasove poslancev SNS je minuli teden napovedal predsednik SNS Zmago Jelinčič. Na vprašanje, kaj je Jelinčiču obljubil v zameno za podporo, premier odgovarja, da nič. 

Marjan Šarec Foto: STA Premier Marjan Šarec je v današnji izjavi za medije dejal, da je Jelinčič sam povedal, da "ima dovolj teh prerekanj, da proračun mora biti sprejet, če hočemo da država funkcionira".

To, da bi ga kdo podkupil, je tudi Zmago Jelinčič v današnji izjavi označil za navadno neumnost, o tem pa da govorijo tisti, ki so navajeni na podkupovanje. Ponovil je, da gre za reševanje države, ki je v krču, nekateri pa da v primeru padca proračuna računajo na predčasne volitve ali pa na nove vladne kombinacije.

Je pa Jelinčič zagotovil, da ne bo zavzel statusa Levice v smislu sodelovanja z vlado.

Več o težavah med Levico in koalicijo v članku "Položaj za Levico ni rožnat. Že zdavnaj so izgubili moč.".

Levica Violeta Tomić Novice V Levici kritični do predloga ministrstva glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Šarec okrcal Erjavca, ta vztraja pri dopolnilu

Šarec se je dotaknil tudi dopolnila, ki ga je vložila DeSUS glede izrednega usklajevanja pokojnin. Če je predsednica SAB Alenka Bratušek stopila korak nazaj in ni vložila dopolnila, potem bi enako pričakoval tudi od DeSUS, je dejal. "Začnimo že delati na tem, da bo kaj narejenega, ne pa ves čas z nekimi dopolnili." 

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je danes ponovno pojasnil razloge za vložitev dopolnila. Po njegovem mnenju bi bilo prav, da bi ga poslanci, tudi koalicijski, podprli. DeSUS dopolnila ne bo umaknil, a z njegovim sprejetjem oziroma s podporo koalicije ne pogojujejo. "Se bo pa pokazalo, katere stranke res podpirajo starejše in upokojence," je dodal Erjavec.

Matjaž Han iz SD pa je glede morebitne podpore dopolnilu DeSUS dejal, da bo v tem primeru treba verjetno denar vzeti nekje drugje. Po njegovih navedbah bodo "verjetno tudi na obrambi pogledali, če je treba imeti toliko denarja, kot so ga nekateri zahtevali".

Intervju: Marjan Šarec Novice Šarec odgovarja "vzgojitelju" Židanu in načitani Levici, ki pa "ji manjka prakse"

 

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Nikoniko1 / 08.10.2019. ob 18:46 +1 0

  Jelinčič pač je poden od podna kot človek, vsakemu se preoda za par evrov.

  +1 0
 • arbajter / 08.10.2019. ob 02:00 +1 0

  Sluzasti "plemenitež" bo lastno go-vno po-žrl, da bi se čim dlje obdržal v parlamentarnem fotelju. Ker se predobro zaveda, pa ne le on, tudi vsi preostali voluharji, da bo v primeru predčasnih volitev poslanska plača baj-baj,. Mora res biti v tej politiki nekaj nadnaravno privlačnega, ko se vsi tako grebejo, da se pririnejo do foteljev.

  +1 0
 • babielena / 08.10.2019. ob 11:53 0 - 1

  Porkamadona, kaj ne bo že enkrat mir, da ljudje lahko delajo!!!!!

  0 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin