Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
11. 6. 2018,
15.39

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

teme oblikovanje Huawei mobilne naprave pametni telefon

Ponedeljek, 11. 6. 2018, 15.39

5 let, 10 mesecev

Bi imeli kranjsko sivko, Nebočnik ali Srce med vinogradi na svojem zaslonu?

Koščki Slovenije na pametnih telefonih vsega sveta

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Huawei, slovenske teme, Slovenija, uporabniški vmesnik | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Če ste do zdaj pogrešali več tem, s katerimi bo na svojem pametnem telefonu lahko pokazali kaj značilno slovenskega, boste morda kar kmalu dobili rešitev.

Kaj imajo skupnega kurenti, srček v vinogradih (ki so si ga drugi že poskusili nesramno prilastiti za svojega), nagelj kot slovenski tradicionalni sistem ponosa in ljubezni, obrisi ljubljanskih stavb in drugih znamenitosti, kamen Triglava in voda reke Soče, secesija v Ljubljani, vektorska upodobitev slovenskih znamenitosti, festival Metal Days in kranjska sivka?

Huawei, slovenske teme, Slovenija, uporabniški vmesnik | Foto:

Ustvarjalnost bodočih mladih oblikovalcev

Vse to so bila izhodišča, ki so jih skupine študentov drugega letnika smeri Grafične in medijske tehnike ter Grafične in interaktivne komunikacije na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani izbrali, ko so v okviru svojega pouka dobili konkretno nalogo: izdelati temo oziroma vizualno podobo s slovenskimi motivi za pametne telefone Huawei – natančneje njihov uporabniški vmesnik EMUI.

Huawei, slovenske teme, Slovenija, uporabniški vmesnik | Foto:

"Dobra referenca za življenjepis"

Na fakulteti, ki je sodelovala pri tem projektu, so prepričani, da je bila ta naloga izjemna priložnost za študente. "S tem so dobili možnost izdelave zaključenega in celovitega izdelka, ki bo na voljo uporabnikom po vsem svetu in bo za avtorje dobra referenca v njihovih življenjepisih," je povedal eden od mentorjev na fakulteti Jure Ahtik.

Projekt priprave teh domače obarvanih tem je gotovo dober primer sodelovanja gospodarstva in univerze, so še povedali mentorji.

S slovensko obarvanimi temami so lastnikom mobilnih naprav Huawei želeli omogočiti, da tudi samo postanejo svojevrstni ambasadorji svoje države in se z lepotami in značilnostmi Slovenije lahko (po)hvalijo po vsem svetu, študentom oblikovanja, ki so jih ustvarjali, pa zagotoviti dobro priložnost za izdelavo konkretnega izdelka, ki ga boido lahko s ponosom navajali svojih življenjepisih.. | Foto: Srdjan Cvjetović S slovensko obarvanimi temami so lastnikom mobilnih naprav Huawei želeli omogočiti, da tudi samo postanejo svojevrstni ambasadorji svoje države in se z lepotami in značilnostmi Slovenije lahko (po)hvalijo po vsem svetu, študentom oblikovanja, ki so jih ustvarjali, pa zagotoviti dobro priložnost za izdelavo konkretnega izdelka, ki ga boido lahko s ponosom navajali svojih življenjepisih.. Foto: Srdjan Cvjetović

Ambasadorji z zaslonom pametnega telefona

Z novimi slovensko obarvanimi temami so zadovoljni tudi v slovenski podružnici tehnološkega podjetja Huawei. "Slovenija je za Huawei zelo pomembna," je povedal prvi mož slovenske podružnice Huawei Matjaž Kermelj. "Lani smo prodali 130 tisoč pametnih telefonov Huawei, kar pomeni, da je bil približno vsak tretji prodani telefon v Sloveniji te znamke, letos pa pričakujemo, da jih bo 150 tisoč, kar pomeni skoraj tri tisoč prodanih telefonov vsak teden."

Huawei, slovenske teme, Slovenija, uporabniški vmesnik | Foto:

S slovensko obarvanimi temami so tako lastnikom mobilnih naprav Huawei želeli omogočiti, da tudi samo postanejo svojevrstni ambasadorji svoje države in se z lepotami in značilnostmi Slovenije lahko (po)hvalijo po vsem svetu.

Vseh deset tem bo na voljo v tržnici Huawei Store predvidoma od torka, 12. junija, so napovedali predstavniki slovenske podružnice Huawei. 

Ne spreglejte