SiolNET. Trendi Potovanja
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francozi ukradli znamenito štajersko Srce med vinogradi

10

termometer

 | Foto: Nea Culpa (www.slovenia.info)
Foto: Nea Culpa (www.slovenia.info)

V turističnem prospektu, ki opeva francosko mesto Strasbourg in okoliško vinorodno regijo Alzacijo, so lepote tamkajšnjih vinorodnih gričev ponazorili s - slovensko vinsko atrakcijo.

"Ljubezen do vina je v Alzaciji globoko ukoreninjena," je turistični urad v Strasbourgu zapisal v uradni turistični brošuri, s katero med drugim vabijo k obisku alzaške vinske ceste.

Tisti kraji so nedvomno lepi, zato še bolj čudi dejstvo, da so za fotografijo, ki ponazarja atribute Alzacije, uporabili fotografijo Srca med vinogradi v Svečini, ene najbolj znanih slovenskih vinskih atrakcij, ki so jo precej nerodno skombinirali z dejansko fotografijo alzaške vinske krajine.

Tako so slovensko atrakcijo prestavili v Francijo. | Foto: Strasbourg Tourisme Tako so slovensko atrakcijo prestavili v Francijo. Foto: Strasbourg Tourisme

Celoten turistični prospekt si lahko ogledate na tej povezavi.


Kraja svečinske znamenitosti je v preteklih nekaj urah že eksplodirala na spletu, na uradni Facebook strani omenjenega turističnega urada se vrstijo razburjeni odzivi Slovencev, na enega od njih pa so iz urada odgovorili, da se niso zavedali, da ta prizor ni v Alzaciji in da bodo "obvestili pristojne".

Za pojasnila smo prosili tudi turistični urad v Strasbourgu, njihov odziv še čakamo.

delitve: 387
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin