Zagovorniku osumljenca za uboj Gašperja Tiča uspelo s pritožbo

Zagovornik 20-letnega Štefana Cakića, ta je osumljen uboja igralca Gašperja Tiča, je potrdil, da mu je uspelo s pritožbo na obtožnico in da so zadevo vrnili v preiskavo. Na tožilstvu so pojasnili, da zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča zahteva dopolnitev preiskave z imenovanjem izvedenca psihiatrične stroke za oceno obtoženega.

Ljubljanski policisti so igralca Gašperja Tiča našli mrtvega 18. junija zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani.

Ljubljanski policisti so igralca Gašperja Tiča našli mrtvega 18. junija zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Foto: STA

Po navedbah policije sta se Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer naj bi izbruhnil spor.

Med prepirom naj bi 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ta je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. Dvajsetletniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Osumljenca do zdaj še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja. Obtožnica, vložena na kazenski oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani 1. avgusta, ga bremeni kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Osumljenec je sicer v priporu od 20. junija.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano